Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus recupera la històrica sala de concerts Lo Submarino

El nou equipament, situat al carrer Granollers, també disposa d’una sala més petita per a 150 espectadors, bucs d’assaig i un estudi de gravació

10 julio 2024 13:26 | Actualizado a 10 julio 2024 16:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus es prepara per a l’obertura d’un nou espai cultural, Lo Submarino de Reus, un espai amb 2 sales de concerts, bucs d’assaig i estudi de gravació, que programarà regularment a partir del setembre tots els caps de setmana.

Amb l’esperada entrada en funcionament de Lo Submarino, Reus tindrà una moderna i polivalent sala de concerts que promet esdevenir un referent per a la música en directe al territori.

Aquesta nova sala està situada al polígon Granja Vila, concretament al carrer Granollers, 11, i disposa d’aparcament als carrers propers.

Lo Submarino, impulsada per Produccions Submarines, obrirà les portes el divendres 27 de setembre amb un concert del grup Buhos. Posteriorment, ja han confirmat la seva presència a la sala, el grup de punk-rock del Camp de Tarragona Crim (23 de novembre) i també dues actuacions del Festival Accents 2024, la presentació del nou disc de Fetus (26 d’octubre) i un dels últims concerts de la gira de comiat de Xavi Sarrià (22 de novembre), entre altres. Les entrades per totes aquestes actuacions ja estan a la venda des de la mateix web de la sala www.losubmarino.com

$!Reus recupera la històrica sala de concerts Lo Submarino

Per Victor Bladé, director de la sala, “Lo Submarino cobrirà una necessitat de Reus i del territori de tenir una sala de concerts per la qual puguin passar bona part dels artistes del nostre país, artistes que fins ara no tenien un espai on actuar durant l’època fora de festes majors a la nostra ciutat i a la zona”.

Lo Submarino tindrà una programació pròpia i també treballarà amb altres agents i col·lectius que estiguin interessats a presentar les seves propostes. De fet, la demostració d’aquesta voluntat de Lo Submarino de Reus és la presència de dos concerts del Festival Accents a la nova sala en aquesta temporada inaugural i també altres promotors que la faran servir per oferir gires d’artistes catalans, d’altres indrets de l’Estat i fins i tot internacionals.

Dues sales de concerts

Lo Submarino disposa de dues sales de concerts equipades amb les darreres tecnologies de so i llums. La Sala 1 té una capacitat per a 500 persones, mentre que la Sala 2 pot acollir fins a 150 espectadors, oferint així una gran versatilitat per a diferents tipus d’esdeveniments i concerts. Aquesta sala ‘petita’ és l’aposta i el compromís de Lo Submarino pel talent local i de km 0. Així, aquesta sala es convertirà en un espai ideal pels grups que inicien la seva carrera i per tots aquells esdeveniments de petit format. En aquesta sala s’hi podran escoltar també les sessions mes dub, urbanes, reggae i les tendències més underground del moment.

El nou projecte està estretament vinculat a la Casa de la Música de Reus, un projecte dedicat a la promoció i suport de la música i que tindrà la seu a la mateixa sala de concerts. A més de les dues sales de concerts, Lo Submarino inclou un estudi de gravació professional i quatre bucs d’assaig totalment equipats, posant a disposició dels músics de la zona totes les eines necessàries per desenvolupar la seva creativitat.

La programació inaugural

La inauguració oficial tindrà lloc el divendres 27 de setembre, amb un concert molt esperat de la banda Buhos a partir de les 22h.

A més, la primera programació de Lo Submarino promet propostes de primer nivell com la del grup Crim el dia 23 de novembre presentant el seu últim disc Cançons de mort i dos concerts destacats del Festival Accents: la gira de comiat de Xavi Sarrià que porta per títol Música, ràbia i amor i que passarà per Reus el 22 de novembre, i la gira de presentació del nou disc de Fetus, Càntir nou fa aigua fresca, la nit del 26 d’octubre.

Altres concerts que ja s’han anunciat son l’actuació de Portobello, el divendres 25 d’octubre; Sergi Carbonell presentant Crisàlide el 16 de novembre i el concert de Pep de la Tona, de la Gossa Sorda, presentant Temps de Calor el dissabte 14 de desembre, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari