Valls prepara un Sant Jordi a tot motor

El Pati i els carrers adjacents retrobaran la plena activitat amb les tradicionals parades de llibres i roses

| Actualizado a 23 abril 2022 07:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El programa de la festivitat de Sant Jordi a Valls inclou actes tradicionals amb les parades de llibres i roses, i la despertada dels dracs de la ciutat. En el programa hi prenen part els col·lectius de llibreters, floristes, el teixit associatiu vallenc i diverses regidories de l’Ajuntament. 
La diada de Sant Jordi, a les 12 h del migdia, els jardins de la Biblioteca Popular aplegaran un altre dels clàssics en la festivitat vallenca: l’acte d’entrega de premis del Concurs de relats breus de Sant Jordi, durant el qual hi haurà la interpretació de fragments literaris, lectura dels relats guanyadors i actuacions musicals. Compta amb l’organització de Valls Jove, i hi col·laboren les llibreries de Valls Adserà, Ditec, Roca i Tram; JCA Cinemes i l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard.

Actes tradicionals

Les parades de llibres i roses seran les més sol·licitades de la festa de Sant Jordi, en la primera edició ja sense cap mena de restriccions a la via pública després del període pandèmic. L’epicentre serà altre cop el Pati però també se’n podran trobar en altres indrets. Alguna, com la d’Òmnium Cultural, estarà dinamitzada amb el joc del Paraulògic, el joc lingüístic més famós del moment que servirà per esbrinar totes les paraules del dia.

Els dracs, gran i petit, de Valls estrenaran lloc d’exposició, que serà la plaça de Món Casteller • Museu Casteller de Catalunya, on desembocaran a les 9 h del matí. La despertada serà, però, a les 6 de la tarda al Pati, amb el tradicional despertar musical, al ritme dels sonadors vallencs de la mitja cobla La Titaranya i amb les veus dels cantaires de la Coral Infantil Cors Alegres. Després els dracs i la mitja cobla iniciaran una cercavila pel Centre Històric que tindrà el seu punt i final a la plaça del Blat. 

Comentarios
Multimedia Diari