50 anys de la descoberta de les Coves Meravelles de Benifallet

Benifallet celebra el 50è aniversari de la descoberta de les Coves Meravelles i presenta un programa d’activitats per commemorar aquesta efemèride

16 marzo 2018 10:45 | Actualizado a 17 marzo 2018 12:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest any Benifallet celebra el 50è aniversari de la descoberta de les Coves Meravelles, i els 25 que l’Ajuntament va decidir obrir-les al públic i convertir-les, avui dia, en el principal actiu turístic, juntament amb el llagut.

Els actes de celebració d’aquesta efemèride començaran el proper 19 de març amb una exposició fotogràfica, fins al 30 de juny, al Club Excursionista de Gràcia de Barcelona. A partir del juliol arribarà a Benifallet. La mostra inclourà fotografies aportades per la secció d’espeleologia del mateix club, pel Grup Investigacions Espeleològiques, per l’Ajuntament de Benifallet i per veïns del poble i familiars dels descobridors.

El 24 d’abril, com cada any, el poble de Benifallet celebrarà la tradicional jornada de la Festa de les coves, amb la tradicional romeria i dinar popular a les Coves i diverses actuacions de petit format a l’interior de les cavitats. Així mateix s’estudia poder portar a terme actuacions musicals al maig. 

Al llarg de l’any, l’escola del municipi també vincularà activitats escolars i educatives amb el 50è aniversari de les Coves. Coincidint amb la Festa Major de Benifallet, al setembre, també es durà a terme una activitat original i singular, encara per concretar, per tancar la celebració.
Pel que fa a la promoció turística, per enguany es preparen un seguit de packs de descompte. Cal dir que durant aquesta Setmana Santa les coves estaran tots els dies obertes als visitants, i també el llagut oferirà quatre viatges al dia a partir del diumenge de Rams. 

Nou enllumenat
Ahir es va celebrar la presentació del programa d’activitats amb Mercè Pedret, alcaldessa de Benifallet, Silvia Folqué, regidora de Turisme i els establiments i comerços del poble que participen en la iniciativa. L’alcaldessa també va anunciar que s’està estudiant un projecte per millorar l’enllumenat de les Coves Meravelles. Es tracta d’una actuació de 100.000 euros que preveu modificar tot el cablejat i posar llums LED, atès que el sistema actual «és deficitari i s’ha quedat obsolet», en paraules de l’alcaldessa.

Actualment, de les sis cavitats que formen el conjunt de les coves de Benifallet, dos d’elles són accessible al públic: la Cova del Dos i la Cova Meravelles. En un futur proper està prevista també l’obertura al públic de la Cova de Xafarroques.
El 2017 les Coves Meravelles i el Llagut Benifallet van rebre més de 33.000 visites.

Comentarios
Multimedia Diari