Amposta crea l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i l’Empresariat

L’objectiu de donar suport i assessorament a totes aquelles persones físiques o jurídiques que s’hagin d’acollir a les ajudes de les administracions públiques després de la crisi del COVID-19

19 marzo 2020 10:54 | Actualizado a 19 marzo 2020 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

el comitè d’emergències municipal de l’Ajuntament d’Amposta, constituït arran de les mesures extraordinàries en relació amb la prevenció del SARS-CoV2 (Coronavirus) i reunit aquesta tarda via telemàtica, ha decidit crear una Oficina d’Atenció a la Ciutadania i l’Empresariat amb l’objectiu de donar suport i assessorament a totes aquelles persones físiques o jurídiques que s’hagin d’acollir a les ajudes de les administracions públiques després de la crisi del COVID-19.

"Encara no sabem la concreció de les ajudes que farà la Diputació, la Generalitat o l’Estat, però volem tenir-ho tot previst i començar a treballar per garantir que tothom hi pugui accedir, tingui les màximes facilitats per fer-ho i ho pugui fer al més ràpid possible", ha assenyalat l’alcalde, Adam Tomàs. Aquesta oficina informarà les persones i empreses de la ciutat i ajudarà a optimitzar els recursos que les diferents administracions ja han dit que posaran a disposició de la ciutadania per pal·liar els efectes del confinament per l’alerta del coronavirus. L’alcalde també ha avançat que l’Ajuntament ha començat a treballar, de forma extraordinària, per tal que l’oficina estigui en funcionament en el mateix moment en què s’aixequi l’Estat d’Alarma i el personal destinat estigui operatiu al més aviat possible.

Tanmateix, l’alcalde d’Amposta també ha volgut avançar que s’està treballant en un paquet de mesures que principalment estaran destinades al petit empresariat de la ciutat, però també als col·lectius més vulnerables. "Com sempre hem fet, la nostra prioritat és que al màxim de recursos públics possibles retornin a la ciutadania, ho ha estat sempre i, per tant, també ho farem ara", assenyala l’alcalde. "Ara mateix no podem concretar quina quantitat hi destinarem, però sí que podem assegurar que estem treballant ja per poder habilitar una partida del pressupost a aquestes ajudes", ha dit, tot avançant que es dissenyaran a partir d’aquelles que faran altres administracions.

També amb la voluntat d’ajudar a la ciutadania, l’Ajuntament d’Amposta ja va anunciar que bonificarà o no cobrarà aquells serveis que no es realitzin, fet que suposa una partida d’uns 100.000 euros per cada mes que duri l’estat d’alerta, i que els serveis jurídics de l’Ajuntament ja estan treballant en la fórmula més adequada per a cada tipus de servei:

Piscina i gimnàs municipal

Llars d’infants

Terrasses

Mercat

Qualsevol quota derivada de qualsevol concessió administrativa

Habitatge públic

Comentarios
Multimedia Diari