Carreteres tallades i barrancs al límit per les fortes pluges

És el segon temporal més intens després del Glòria

01 abril 2020 14:16 | Actualizado a 01 abril 2020 14:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les fortes pluges d'aquest dimecres, acumulades a les precipitacions d'ahir i dilluns a la tarda, estan provocant afectacions arreu del territori ebrenc. Es tracta del segon temporal més intens d'enguany, després del Glòria del passat mes de gener.

Actualment la carretera TV3314 Ulldecona-La Galera està tallada per acumulació d'aigua al punt quilomètric 2 i hi ha perill de desbordament del barranc de la Galera. Estan tallats tots els camins de la zona del barranc dels Clots, Canal Xerta-Sénia (termes de Godall i Ulldecona) i camí Senioles. També està tallat el Lligallo Sant Jaume i la carretera d'Els Valentins, així com altres camins i barrancs a la zona dels Valentins, la Miliana, bassa de les Ventalles, bassa del Montsià i séquia de la Foia.

L'Ajuntament d'Ulldecona comunica que la segons informa Confederació Hidrològica Xúquer, el valor de desembassament actual Pantà d'Ulldecona és de 10.65 m3/s superior a 10.0 m3/s i ab tendència ascendent. És per això que demanen màxima precaució i no circular per la vora del riu Sénia. L'Ajuntament demana prudència al Barri Castell i Sant Joan del Pas.

Sense dubte un altre dels punts més fràgils del territori ebrenc és la costa del delta. L'actuació d'emergència feta fa poques setmanes a la platja de la Marquesa, amb un cordó dunar de cinc quilòmetres, sembla que estaria protegint els arrossars de la intensitat de la llevantada. No obstant, caldrà esperar a demà per apreciar els possibles danys.

Està previst que el temporal continue durant el dia de demà.

Comentarios
Multimedia Diari