Más de Ebre

El documental "A les fosques" guanya el V Premi Terres de l’Ebre de Periodisme

En el documental es recullen testimonis de supervivents dels bombardejos que va patir la ciutat de Tortosa durant la Guerra Civil espanyola

Diari de Tarragona

Whatsapp
Enguany el premi s’ha lliurat a l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta. FOTO: col·legi de periodistes ebre

Enguany el premi s’ha lliurat a l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta. FOTO: col·legi de periodistes ebre

El documental A les fosques. La memòria de la Tortosa bombardejada, dels periodistes Andreu Caralt, Oriol Gracià i Esther Benet i de l’antropòloga Maite Hernández, s’ha emportat el V Premi Terres de l’Ebre de Periodisme atorgat per la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En el documental es recullen testimonis de supervivents dels bombardejos que va patir la ciutat de Tortosa durant la Guerra Civil espanyola. El jurat del premi ha estat format per la catedràtica i periodista Amparo Moreno, i els també periodistes Josep Bayerri, Joana Pardos (Premi Ondas 2018), Fàtima Llambrich (reportera de TV3) i, en representació de la demarcació ebrenca del CPC, la seua tresorera Anna Ferràs. 

Els altres dos finalistes d’aquesta cinquena edició han estat el documental Desconnectats, dirigit i elaborat per Toni Royo, Santi Valledepérez de Films Nòmades i l’empresa de disseny ABS, i la sèrie d’articles sobre el maqui Francisco Serrano, publicats al Setmanari l’Ebre pel periodista Òscar Meseguer. 

El lliurament del V Premi de Terres de l’Ebre de Periodisme va tenir lloc divendres, 12 de juliol, a l’auditori de la Unió Filarmhònica d’Amposta. L’acte també va incloure una conversa sobre els mitjans de comunicació públics a Catalunya entre el periodista i editor del TN Migdia de TV3, Carles Prats, i el president de la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí. 

Durant l’acte, el Col·legi de Periodistes va fer un reconeixement al programa “La ciutat al dia” d’Amposta Ràdio, per haver complert 25 anys ininterromputs en antena. 

Comentarios

Lea También