El jovent ebrenc acudeix a la Fira de l’Ocupació d'Amposta a la recerca de formació i treball

Fins a 25 empreses del territori van recollir currículums i realitzar entrevistes a Amposta

22 noviembre 2019 11:10 | Actualizado a 22 noviembre 2019 11:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més d’un centenar de joves van passar per la Fira d’Ocupació que es va celebrar a l’auditori municipal d’Amposta, este 21 de novembre. Un esdeveniment obert als joves d’entre 16 i 29 anys que, durant tot el matí, va acollir més de 100 ofertes de treball de 25 empreses del territori, a més de conferències i tallers sobre l’emprenedoria, la inserció i l’èxit laboral.

Empreses conegudes del territori exposaven les seves ofertes: treball social, enginyeria, mecànica industrial, cuina... sectors de tota mena buscaven persones joves i formades, una gran part provinents de cursos formatius mitjans o superiors i, alguns altres, encara que més escassos, dirigits a graduats universitaris.

El jovent rondava inquiet entre els estands sol·licitant informació, repartint currículums i alguns fins i tot realitzant primeres entrevistes; tot a la recerca d’una oportunitat per començar a donar forma a un futur imminent.

L’Amadou fa uns tres anys que viu a Catalunya i en aquest temps ha fet cursos de català i s’ha format en soldadura. Ara diu que, tot i preparar-se per a la prova d’accés a un Cicle Formatiu Superior, busca una feina «per guanyar-se alguns diners» i tenir «una mica d’experiència i alguna cosa més al currículum», comentava. En canvi, l’Andrea tenia molt clar que volia treballar d’allò que havia estudiat. «He vist diverses ofertes que busquen persones amb el Cicle Mitjà d’Atenció a Persones en Grau de Dependència i espero que m’avisen per fer l’entrevista», deia.

Alguns, encara més preparats, buscaven la forma d’inserir-se en el món laboral: «Fa un any que vaig acabar el grau de psicologia i estic buscant alguna cosa més enllà de les pràctiques, que és tot el que he pogut fer fins ara», explicava la Maria. «Si no hi ha sort, treballaré on sigui per estalviar i poder per fer un màster o marxar fora», seguia.

L’Anna, en canvi, havia aprofitat l’hora de l’esmorzar per acudir a la Fira: «Estudio el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport en aquest mateix edifici, per això he aprofitat per venir a veure si hi havia alguna oferta que m’interessés», apuntava.

Formació continuada

Tot i que la recerca de feina era el principal focus de la Fira d’Ocupació, alguns estands oferien també formacions i pràctiques en empreses privades i públiques de la zona. «Com sóc menor d’edat encara no puc treballar, però ja he fet dos cursos d’hostaleria i ara crec que m’apuntaré a aprendre anglès», declarava l’Abdel.

La Universitat Rovira i Virgili, per exemple, va prendre part de la Fira informant sobre el catàleg de graus i la borsa de treball universitària, mentre que el Servei d’Ocupació de Catalunya exposava els diferents programes per a joves aturats.

És el segon any consecutiu que Amposta acull la Fira de l’Ocupació que, aquest any, celebra 5 edicions al Montsià i al Baix Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari