El projecte Castor 'hibernarà' mentre s'estudien les repercussions sísmiques

Segons remarca el delegat del govern a valència

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El delegat del Govern a València, Juan Carlos Moragues, ha defensat la decisió de l’Executiu espanyol «d’hibernar la instal·lació» del projecte Castor, que es controlarà de forma «exhaustiva», mentre es realitzen els estudis geogràfics i geològics per a aclarir dubtes de què pugui ser causa de terratrèmols.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana ha afegit que s’està revisant la resolució de la concessió per al magatzem de gas Castor, l’exigència de reclamacions i «totes les arestes d’aquesta instal·lació tan sensible i complexa», amb l’objectiu prioritari de «preservar la seguretat dels veïns de les costes de Castelló».

Enagás Transport SAU, que gestiona actualment les instal·lacions després de la renúncia d’Escal UGs, s’encarregarà de realitzar els estudis necessaris que determinaran la decisió definitiva sobre el futur del magatzem de gas, situat davant les costes de Vinaròs i Alcanar, i es procedirà al seu desmantellament quan puguin existir riscos. Així ho assegura el Govern en una resposta parlamentària a la diputada de CiU Lourdes Ciurò el 16 de juny, publicada al Butlletí Oficial de les Corts Generals.

Comentarios
Multimedia Diari