El projecte #Stopcovid escolta els joves de la Ràpita

L’objectiu és millorar la prevenció de la transmissió del virus i la situació emocional dels adolescents, tant al centre com al municipi

19 junio 2021 10:01 | Actualizado a 19 junio 2021 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Els Alfacs de la Ràpita va presentar ahir un conjunt de propostes del projecte #Stopcovid per abordar les necessitats que els ha ocasionat la pandèmia, en un acte a l’Auditori Sixto Mir. 

El projecte #StopCovid ha estat impulsat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de la Ràpita, els Serveis territorials de Salut, Educació i Joventut a les Terres de l’Ebre i l’Institut Els Alfacs de la Ràpita; amb la finalitat d’escoltar les propostes dels joves i adolescents per millorar la prevenció de la transmissió del virus i la seva situació emocional, tant en l’àmbit escolar com municipal.

En l’acte, una trentena d’alumnes van exposar, davant l’equip directiu del centre i els òrgans impulsors del projecte, vuit propostes perquè s’entenguin els motius de les seves conductes i per tant, aquestes s’executin per millorar les seves actituds amb relació a la transmissió del virus.

Aquest projecte es va engegar, davant les problemàtiques i necessitats detectades en el jovent: estigmatització de les seves conductes com a transmissors del virus i col·lectius irresponsables, manca de missatges institucionals adreçats a ells i elles, manca de protagonisme i participació, manca d’atenció als problemes psicològics i emocionals, etc. El director del centre Paco Brunet, ha explicat que «el projecte surt d’aquestes mancances, perquè en molt de temps no se’ls ha preguntat què pensen o com se senten» i destaca que «l’acollida dels alumnes ha sigut molt bona» i que «en l’elaboració dels projectes cada alumne ha parlat des de les seves inquietuds».

El projecte es va impulsar al mes d’abril amb enquestes i entrevistes a l’alumnat. Posteriorment, es van dur a terme intervencions a les aules, a l’assignatura de cultura i valors, per arribar a la fase propostes. La fase de propostes va donar lloc a treballar-les, exposar-les als òrgans impulsors del projecte i que aquests puguin valorar la seva execució.

Comentarios
Multimedia Diari