Els Mossos obren l’accés al xalet dels terroristes, convertit en un solar

Només les escales d’accés testimonien l’existència del fatídic xalet on els terroristes van preparar els explosius per atemptar

06 septiembre 2017 16:32 | Actualizado a 06 septiembre 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra han retirat el perímetre de seguretat establert durant vint dies per les explosions en un dels xalets de la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja. A la zona queda ara un solar d’on han tret tones de runa durant les tasques que han fet diàriament des del 17 d’agost. 

Alguns curiosos i mitjans de comunicació es van apropar ahir a la zona en conèixer que s’havia reobert l’accés. De la casa on els terroristes preparaven explosius per atemptar només hi queden unes escales d’accés als porxos. 

La casa del costat, la més afectada per les explosions ha estat tapiada pels seus propietaris, uns veïns francesos que, de moment, no han tornat. Al mateix carrer, l’F de la urbanització Montecarlo, els danys en altres cases són visibles ja que molts dels seus propietaris ni han tornat. 

L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha manifestat en declaracions a l’ACN que esperen poc a poc «recuperar» el que havien tingut abans del dia 16 d’agost, i ha lloat la tasca de tots els equips d’intervenció durant aquests vint dies que han estat treballant sense descans. «Hem d’estar orgullosos perquè han demostrat que estan a l’alçada», ha afegit. 

Víctimes del terrorisme

Sobre els afectats per danys de les dues explosions, Montserrat ha destacat que gràcies a haver estat inclosos com a víctimes del terrorisme tindran cobert el 100% dels desperfectes. Tot i que qui canalitza les indemnitzacions és el Consorci de Compensació d’Assegurances, ens adscrit al Ministeri d’Economia, l’Ajuntament ha fet l’acompanyament pertinent als afectats que els hi ha demanat. «Alguns són gent gran, altres són de fora de l’Estat i tenen alguna dificultat de comprensió per l’idioma i els hem acompanyat en el que ens demanen», ha explicat. 

A més, el gestor de la comunitat de veïns ha informat a tots els veïns i, segons ha explicat l’alcalde, tota la feina de peritatge s’ha fet de manera molt àgil i, en alguns casos, ja tenen la quantificació feta. «Han donat una resposta molt ràpida i ens alegra que s’ha pogut fer així», ha reblat. 

El Consorci li correspon indemnitzar pels danys patits per les víctimes d’actes terroristes que tinguin prèviament contractat algun tipus determinat d’assegurança. En aquest cas, a més de Barcelona i Cambrils, es van incloure les explosions d’Alcanar

Comentarios
Multimedia Diari