Els pobles de costa controlen que els visitants siguen de la regió sanitària

S’espera una major afluència a les segones residències coincidint amb el primer cap de setmana de la fase 1

16 mayo 2020 14:20 | Actualizado a 16 mayo 2020 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb el primer cap de setmana de la fase 1, s’espera una major afluència a les segones residències tant als pobles d’interior com especialment als de la costa. Uns desplaçaments que només estan permesos dins de la mateixa Regió Sanitària, en aquest cas de les Terres de l’Ebre.

Així, a poblacions com l’Ametlla de Mar, els cossos policials continuen vigilant perquè no hi arribin visitants d’altres zones, ja sigui de l’àrea metropolitana de Barcelona, d’on procedeixen la majoria de propietaris de segones residències i que encara es troba en fase 0; com del Camp de Tarragona, per ser una regió sanitària diferent.

Precisament el terme de l’Ametlla, al Baix Ebre, toca al de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ja del Baix Camp. «Mossos i Guàrdia Civil fan controls per explicar que no són permesos els desplaçaments entre aquestes dues comarques, i evitar que aprofitant el nou context, pugui arribar gent de l’àrea de Barcelona», explica al Diari l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

Per la seva banda, la Policia Local centra bona part dels seus esforços al tren i l’accés de l’autopista, així com en el compliment de la normativa de les terrasses dels bars.

L’Ampolla espera rebre també visitants, especialment de Tortosa i la resta de la comarca del Baix Ebre, d’on són molts dels propietaris de segones residències. «Durant la setmana ja hem vist gent que ha vingut a veure que el seu apartament o casa estigués bé, després de tantes setmanes», comenta l’alcalde, Francesc Arasa, que no espera que hi hagi aglomeracions durant el cap de setmana. «Molts bars i establiments de restauració encara no han obert, esperant a fases més avançades que permetin un major aforament i que puguen venir els turistes de Barcelona», detalla Arasa.

A Sant Carles de la Ràpita, on també compten amb visitants habituals de ciutats veïnes com Amposta, preveuen un cap de setmana relativament tranquil, més tenint en compte que hi ha previsions que apunten pluja. Amb tot, la Policia Local farà un dispositiu especial amb més controls estàtics i dinàmics i patrulles a peu dins la població, especialment en superfícies comercials, carrers comercials i zones de passeig, segons detalla l’Ajuntament.

Creixen els empadronaments a l’Ametlla de Mar

Per altra banda, al municipi de l’Ametlla de Mar han detectat un augment dels empadronament, amb una trentena de nous veïns en les últimes setmanes. Segons detalla l’alcalde al Diari, es tractaria majoritàriament de propietaris de segones residències que viuen gairebé tot l’any a l’Ametlla però que continuen empadronats als seus municipis d’origen per diferents motius, com ara els mèdics. «Ara, durant el confinament, han vist la importància d’estar empadronats on viuen de forma habitual», comenta Jordi Gaseni. En aquest sentit, l’Ajuntament anima a què més residents facin aquest pas i decideixin empadronar-se a la Cala.
L’Ametlla de Mar compta oficialment amb poc més de 7.000 habitants, una xifra que es pot multiplicar per quatre durant l’estiu. La majoria del turisme prové de l’àrea metropolitana de Barcelona. 

Comentarios
Multimedia Diari