Els productors preveuen una bona campanya de musclos

La Federació de Productors de Marisc del Delta de l’Ebre oferirà el producte als Mercats Verds de Barcelona 

14 junio 2017 17:53 | Actualizado a 14 junio 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els productors del Delta de l’Ebre preveuen una bona campanya de musclos aquest estiu i mantindran els 3,5 milions de quilos.

Els musclos del Delta de l’Ebre, seran així aquest estiu, de qualitat i plens.  El fet que, durant l’hivern, el riu haja baixat amb cabal abundant fa que les badies del Fangar i Els Alfacs, on es crien els mol·luscos,  acumulen uns índexs elevats de fitoplàncton que alimenta els bivalves. 

La qualitat del producte, amb un sabor suau i una textura fina que li aporta personalitat gastronòmica, fa que aquest musclo, comercialitzat sota la marca ‘Marisc del Delta de l’Ebre’, sigue cada vegada més apreciat pels catalans. Les previsions dels productors estan entorn d’una producció dels 3,5 milions de kilos de musclo mediterrani durant aquest estiu. D’aquesta quantitat, se’n produiran uns 700.000 kg  a la badia del Fangar entre els mesos de juliol i setembre, mentre que a la badia dels Alfacs se’n cultivaran uns 2,8 milions de kilos des de l’inici de la temporada al mes de maig fins al juliol.

Per una altra banda, la Federació de Productors de Marisc del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL) donarà a conèixer el seu producte als Mercats Verds de Barcelona del 21 al 23 de juny, en el marc de la campanya ‘Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava’, que celebra sis anys i que organitzen majoristes i detallistes de peix. FEPROMODEL hi participa des dels inicis.

Els vuit Mercats Verds de la xarxa dels Mercats Municipals de Barcelona acolliran del 21 al 23 de juny un gran tast popular de musclo del Delta cuinat a la marinera. Aquest any, la degustació s’estén a 9 mercats municipals de la capital catalana (a més dels Mercats Verds, se suma el del Ninot), i quasi duplica en relació amb l’edició del 2016. 

Així, durant els tres dies es repartiran 10.000 racions de musclos – uns 1.200 kilos - cuinats a la marinera i acompanyats d’unes 4.000 copes de cava Segura Viudas. En aquesta ocasió, col·labora per primera vegada l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats, que ha fer possible que la iniciativa arribi als vuits Mercats Verds .

Comentarios
Multimedia Diari