Estabilitzat l’incendi de Tivenys que ha cremat 107 hectàrees

En les tasques d’extinció de l’incendi continuen treballant una setantena de dotacions

28 julio 2017 16:21 | Actualizado a 30 julio 2017 14:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat aquest divendres a la tarda l’incendi forestal de Tivenys. El foc, l’avís del qual es va rebre dijous a la tarda, afecta matoll i vegetació forestal al coll de la Serra Mala, al massís del Cardó. Segons les dades provisionals del Cos d’Agents Rurals ha cremat una superfície de 107 hectàrees.

En les tasques d’extinció de l’incendi continuen treballant una setantena de dotacions. D’aquestes, 51 són terrestres i 20 són aèries (4 helicòpters amb bamby-bucket, 4 helicòpters bombarders, 3 helicòpters de comandament i 6 avions de vigilància i atac, 2 hidroavions FOCA i 1 helicòpter KAMOV). De les dotacions aèries, tres són del Ministeri de Medi Ambient, que també ha destinat a la zona tres Brigades de Reforç en Incendis Forestals. 

El foc va començar dijous cap a les 16.30 hores a la zona de la punta del Capelló, al terme de Tivenys, i amenaçava d’arribar a la Creu de Santos i el terme municipal de Rasquera, com cap al terme del Perelló pel barranc de les Calobre. El treball dels cossos de Bombers es veu molt condicionat per l’orografia del terreny, molt abrupte i de molt difícil accés. A la zona no hi ha cap nucli habitat i, per tant, no ha calgut realitzar evacuacions preventives. Per garantir la seguretat al pas dels vehicles d’emergències la carretera TV-3021 va estar tallada ahir durant tota la jornada entre els quilòmetres 0 i 9, a Rasquera.

L’alcaldessa de Tivenys, María José Beltran, ha lamentat la manca d’una pista forestal que comunique les dos cadenes de la Serra de Cardó, cosa que al seu parer hagués facilitat enormement les tasques d’extinció de l’incendi. Com recorda l’alcaldessa, aquesta necessitat es va fer evident amb el greu incendi de Rasquera, el 2012, que va cremar 3.300 hectàrees. 

«Hi ha la necessitat de comunicar les dos cadenes de la serra. Era un projecte que estava quasi fet, però s’hi va ficar pel mig el Gepec i s’ha ralentitzat. Hem insistit que és prioritari, i és un projecte ideat i avalat pel mateix cos de Bombers», ha explicat al Diari. «Ha sigut molt difícil poder arribar a la zona de l’incendi. Els Bombers s’havien de traslladar amb helicòpter i caminar durant més d’una hora», apunta l’alcaldessa. «Ara està redactant-se un pacte ambiental amb el Departament d’Agricultural. Cal una pista que connecte Tivenys amb el Perelló, la Bassa de la Carrasca amb el camí que ja està fet del Perelló». 

Sembla que aquest incendi podria accelerar concloure la redacció del projecte per tal de fer aquesta pista forestal, que va ser, no obstant, denunciada pel grup ecologista Gepec el febrer del 2016, per l’impacte que suposaria sobre els valors naturals i culturals de l’espai de la Serra del Cardó. 

Comentarios
Multimedia Diari