Jutjaran l’alcalde del Perelló Ferran Cid per una construcció il·legal

També s’asseuran a la banqueta d’acusats el promotor de les obres i un enginyer tècnic agrícola per falsificar un certificat

01 agosto 2017 07:51 | Actualizado a 14 noviembre 2017 13:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’actual alcalde del Perelló, Ferran Cid, serà jutjat pròximament en la seva vessant de constructor per haver participat en unes obres il·legals que es van fer al seu municipi. 

Del mateix delicte (contra l’ordenació del territori) està acusat el promotor, mentre que el fiscal acusa un enginyer tècnic agrícola de falsejar un certificar de l’antiguitat de l’immoble (delicte de falsificació de certificat per particular).

L’escrit del fiscal, al que ha tingut accés el Diari, recull que com a conseqüència de diverses inspeccions dels agents rurals, es va detectar el maig de 2010 que hi havia una excavació on abans estava una caseta de camp, d’uns 18 metres quadrats, al paratge les Comes, en una zona catalogada com a sòl no urbanitzable d’especial protecció per valor forestal i paisatgístic.

Sobre aquesta excavació es va començar a edificar un habitatge. El promotor –ara investigar– va sol·licitar i obtenir llicència que autoritzava a «canviar les teules de la coberta i arreglar la cisterna». Aquesta llicència se li va atorgar el 26 de maig de 2009.

El constructor fou qui ocupava el càrrec de primer tinent d’alcalde en el moment de concedir l’esmentada llicències d’obres, l’acusat Ferran Cid. En el moment de la construcció ocupava el càrrec d’alcalde. 

El terreny i l’habitatge són propietat de l’empresa promotora, SHS Simob 2001 SL, el representat legal de la qual està acusat.

Per la seva part, el tercer processat, enginyer tècnic agrícola, va expedir el 26 d’octubre de 2009 una certificació d’antiguitat de l’immoble de més de 20 anys i d’una superfície de 90,60 metres quadrats, mesura que es corresponia amb la que s’anava a construir, no pas en la preexistent, la qual comptava amb només 65 metres quadrats.

Les obres en qüestió

Les obres realitzades van ser un habitatge de planta rectangular de 101 metres quadrats, amb un annex de 19. Aquests treballs, inicials el juliol de 2010 i constatats en execució a l’octubre de 2010, són il·legalitzables. L’import de l’enderrocament de les obres il·legals ha estat taxada en 5.412,34 euros. Amb posterioritat als fets es van fer altres obres d’adequació.

L’edifici il·legalment construït afecta i afectava negativament al valor paisatgístic del terreny.
El fiscal demana per al promotor i el constructor el pagament d’una multa de 5.400 euros i inhabilitació especial per a professió o ofici relacionats amb la construcció durant tres anys per un delicte contra l’ordenació del territori. L’enginyer s’enfronta a una multa de 1.440 euros.

Els dos primers acusats junt amb l’empresa promotora estan obligats a la reposició de les obres i el terreny al seu estat original. Tenen de termini dos mesos des que la sentència sigui ferma. Si no ho fan, les obres les realitzarà l’Ajuntament i passarà la factura als processats.

Comentarios
Multimedia Diari