L'Ampolla deixa de fer els bous al port pesquer

La plaça de bous s’ha traslladat enguany a un solar propietat de l’Ajuntament a la zona del Barranc de Sant Pere

23 junio 2017 11:39 | Actualizado a 24 junio 2017 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins aquest diumenge, l’Ampolla es troba celebrant les seues Festes Majors dedicades a Sant Joan. Un ambient de ple estiu ha fet gaudir els ampollencs de totes les activitats que contempla el programa i d’una de les revetlles més especials de les Terres de l’Ebre.

«La veritat és que el temps ens ha acompanyat moltíssim durant tota aquesta setmana. Les festes estan anant molt bé. Tenim un programa molt actiu al carrer i la participació és boníssima», explica l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa. «Totes les activitats amb bous i pels xiquets i joves són sempre un èxit. La proclamació de les pubilles també va ser molt especial», assegura el batlle. 

Enguany hi ha un canvi substancial en la celebració dels actes amb bous a l’Ampolla: s’han deixat de fer al port pesquer per desplaçar-se fins una plaça ubicada a un solar propietat de l’Ajuntament, a la zona del barranc de Sant Pere.

La plaça de bous s’ha traslladat de lloc per tres motius: d’una banda, per complir amb la normativa (les festes amb bous a la mar no estan recollides explícitament per la Llei de les festes tradicionals amb bous); d’una altra, perquè al mig del port la plaça impedia el pas als usuaris de les barques esportives, i finalment, per fer més gran la plaça, ampliar-la, i millorar l’espectacle dels bous.

Dissabte passat per la tarda, durant el primer dia de bous, l’entitat animalista AnimaNaturalis va ser present al concurs de Ganaderies i per la nit als bous embolats. 

L’alcalde Francesc Arasa assenyala que no va haver cap problema entre taurins i animalistes. «Es van quedar tota la jornada, i no va haver cap tipus d’agressió o incident. Tot correcte», ha valorat Arasa.

Per aquest dissabte hi ha programa per la tarda la Festa dels Gegants, amb un cercavila a partir de les 18 hores. A les 19 hores tindrà lloc la missa, i a les 20 hores l’Ofrena a Sant Joan Baptista. En acabar, a les 20.30 hores se celebrarà la tradicional Processó. Per la nit a les 00.30 hores hi ha prevista la celebració del ball de Festa Major amb l’Orquestra Platea. 

Comentarios
Multimedia Diari