La Ràpita recupera el seu passat amb el nou certamen Orígens

Com a activitat prèvia, aquest dijous el Museu de la Mar de l'Ebre inaugura la mostra 'El vestit tradicional al Montsià'

19 mayo 2017 16:23 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha presentat Orígens, un projecte que aprofundeix en la identitat d’aquesta població del Montsià, la seva història i tradicions. El nucli central serà el certamen que s’ha programant entre el 29 de setembre i 1 d’octubre d’aquest any, amb tot un programa d’activitats per rememorar la vida pagesa i marinera de la població. S’hi preveuen exposicions, teatre, mercats, actuacions musicals, esdeveniments gastronòmics, jocs, contalles i demostracions d’oficis antics, entre altres propostes, per a les quals es confia comptar amb la implicació d’entitats i veïns.

Aquest dijous, 16 de febrer, s’encetaran els actes previs al Museu de la Mar de l’Ebre, amb l’exposició ‘El vestit tradicional al Montsià’, que mostrarà fotografies i vestimenta corresponents a principis del segle XX aportades pels mateixos veïns.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el regidor d’Identitat, Rafa Balagué, i l’historiador local Toni Cartes, han presentat el projecte Orígens al Museu de la Mar de l’Ebre. Caparrós ha destacat que "es tracta d’un exercici d’autoafirmació cultural i identitària, que ens ha de servir per conèixer millor la nostra història". En aquest sentit, l’alcalde remarca que "és un projecte que el poble se l’ha de fer seu i que té dos objectius: d’una banda, rememorar la vida dels nostres avantpassats i recordar l’origen singular, tant mariner com pagès, del nostre poble, i de l’altra, reforçar el sentiment de pertinença a la Ràpita".

Serà el barri mariner el que servirà d’escenari del certamen Orígens, on a més es recrearà l’ambient de les tavernes típiques de l’època.

Comentarios
Multimedia Diari