Más de Ebre

La Ràpita recupera el seu passat amb el nou certamen Orígens

Com a activitat prèvia, aquest dijous el Museu de la Mar de l'Ebre inaugura la mostra 'El vestit tradicional al Montsià'

M.Millan

Whatsapp
Imatge de Sant Carles de la Ràpita a principis del segle XX.  FOTO: AJUNTAMENT DE SANT CARLES DE LA RÀPITA

Imatge de Sant Carles de la Ràpita a principis del segle XX. FOTO: AJUNTAMENT DE SANT CARLES DE LA RÀPITA

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha presentat Orígens, un projecte que aprofundeix en la identitat d’aquesta població del Montsià, la seva història i tradicions. El nucli central serà el certamen que s’ha programant entre el 29 de setembre i 1 d’octubre d’aquest any, amb tot un programa d’activitats per rememorar la vida pagesa i marinera de la població. S’hi preveuen exposicions, teatre, mercats, actuacions musicals, esdeveniments gastronòmics, jocs, contalles i demostracions d’oficis antics, entre altres propostes, per a les quals es confia comptar amb la implicació d’entitats i veïns.

Aquest dijous, 16 de febrer, s’encetaran els actes previs al Museu de la Mar de l’Ebre, amb l’exposició ‘El vestit tradicional al Montsià’, que mostrarà fotografies i vestimenta corresponents a principis del segle XX aportades pels mateixos veïns.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el regidor d’Identitat, Rafa Balagué, i l’historiador local Toni Cartes, han presentat el projecte Orígens al Museu de la Mar de l’Ebre. Caparrós ha destacat que "es tracta d’un exercici d’autoafirmació cultural i identitària, que ens ha de servir per conèixer millor la nostra història". En aquest sentit, l’alcalde remarca que "és un projecte que el poble se l’ha de fer seu i que té dos objectius: d’una banda, rememorar la vida dels nostres avantpassats i recordar l’origen singular, tant mariner com pagès, del nostre poble, i de l’altra, reforçar el sentiment de pertinença a la Ràpita".

Serà el barri mariner el que servirà d’escenari del certamen Orígens, on a més es recrearà l’ambient de les tavernes típiques de l’època.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También