La vaga a les nuclears atura la recàrrega d'Ascó I

Resposta «massiva» a la convocatòria dels treballadors d’empreses auxiliars d’Ascó i Vandellòs, que reclamen un acord per garantir les seves condicions laborals

13 junio 2017 10:17 | Actualizado a 21 noviembre 2017 19:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La primera jornada de la vaga a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs, convocada aquest dimarts pels treballadors de les empreses contractistes o auxiliars, està tenint un seguiment del cent per cent en el torn de matí, segons destaquen els sindicats.

Centenars de treballadors es concentren en piquets informatius a les portes de les dues centrals, on s’estan complint els serveis mínims establerts. L’activitat de recàrrega d’Ascó I ha quedat aturada, mentre que funcionen amb normalitat les plantes d’Ascó II i Vandellòs II, segons detalla al Diari l’empresa gestora, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV).

A banda dels serveis mínims, només un centenar de treballadors temporals que participen en la recàrrega d’Ascó I haurien entrat a la central a primera hora del matí caminant.

Els vaguistes concentrats a les portes de la central d’Ascó han rebut el suport, entre d’altres, de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

La vaga s’allargarà durant tota la jornada i fins a les  sis del matí d’aquest dimecres.

“Estem molt satisfets de la resposta, ha estat un èxit”, remarca Jaume Pujals, portaveu de la Coordinadora de representants sindicals de les subcontractes de les nuclears: en total una trentena d’empreses que donen feina a u ns 1.300 treballadors. 

La vaga és la culminació de les mobilitzacions iniciades mesos enrere pels treballadors d’aquestes subcontractes per blindar les seves condicions laborals, davant dels canvis en les empreses prestadores de serveis a les centrals nuclears catalanes.

La setmana passada hi va haver un principi d’acord entre els sindicats i ANAV que els treballadors van rebutjar per anar a la vaga avui i tornar-hi el dia 20 de juny, si no hi ha novetats en la negociació.

“Demanem a ANAV més compromís per establir una mena de conveni que garanteixi l’estabilitat i les nostres condicions laborals”, detalla Pujals. Des d’ANAV declinen fer declaracions sobre l’estat de la negociació, que es podria reprendre en els propers dies.

Comentarios
Multimedia Diari