L'alcalde d'Alcanar renuncia a l'alcaldia després d'assumir la direcció de l'IDECE

Alfons Montserrat seguirà de regidor fins a les municipals de l'any que ve, on ja va anunciar que no es presentaria

02 octubre 2018 18:24 | Actualizado a 03 octubre 2018 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Alfons Montserrat va posar ahir dimarts al vespre punt i final a la seva etapa de 12 anys com a alcalde d’Alcanar. En el ple extraordinari en el que es va donar compte de la renúncia a l’alcaldia, el veterà polític d’ERC va explicar la seva decisió de continuar com a regidor el que queda de mandat, al càrrec de les carteres de Cultura, Personal i Governació, per tal de «poder fer un relleu ordenat i tranquil al front del Consistori».

Aquest relleu el pren el regidor  de Participació Ciutadana i Joventut Joan Roig, candidat d’ERC a les properes eleccions municipals, que està previst que prengui possessió del càrrec després d’una votació en un nou ple demà dijous, tal i com ja va avançar el Diari.

Alfons Montserrat, president de la Federació d’ERC a les Terres de l’Ebre, ja fa temps que havia anunciat que no es presentaria a les eleccions municipals del 2019.

Amb tot, ha estat el seu recent nomenament com a director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), òrgan de la Generalitat amb seu a Tortosa, el que ha precipitat la decisió de deixar avançadament l’alcaldia, a set mesos del final del mandat.

En el seu discurs de comiat, va mostrar el seu agraïment als «ciutadans, entitats, companys regidors i els treballadors de l’Ajuntament», entre d’altres col·lectius, per la feina feta durant aquesta més d’una dècada. De la seva tasca al capdavant del Consistori canareu, va destacar les inversions dutes a terme «mantenint en tot moment una pressió fiscal baixa als veïns», així com  l’assoliment d’un endeutament bancari zero, «un fet que es podria aconseguir l’any que ve». «Comença una nova època al municipi i ho farà sense hipoteques», remarcà el ja exalcalde. 

Entre les obres municipals executades en els últims dotze anys, va destacar la biblioteca municipal i la de les Cases d’Alcanar, la reforma del Mercat, el centre d’interpretació dels ibers i la compra dels terrenys del jaciment dels Santjaumes, la piscina coberta i gimnàs municipal, l’alberg dels Josepets a les Cases o la rotonda de Serramar a Alcanar Platja, entre d’altres.

Montserrat també va treure pit que el seu govern «ha estat sempre al costat del territori», per exemple amb el suport a la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i la seva oposició al projecte Castor, així com al costat «de les reivindicacions del país». 

Reaccions

Tots els grups de l’Ajuntament d’Alcanar van tenir en general paraules d’agraïment per a Montserrat i li van desitjar encerts en la nova etapa al capdavant de l’Idece. El portaveu del PDeCAT, Ivan Romeu, va afirmar també que buscaran encaixos amb qui a partir de demà al vespre serà el nou alcalde. A la sessió plenària extraordinària van assistir també l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i d’altres membres d’ERC al territori. 

Comentarios
Multimedia Diari