El restaurant Les Moles crea una línia de precuinats

Té com a objectiu aproximar la cuina de l’establiment a totes les cases i ja estan els primers plats a la venda als supermecats Condis

07 diciembre 2020 16:49 | Actualizado a 07 diciembre 2020 18:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El restaurant Les Moles d’Ulldecona, reconegut amb una estrella Michelin i dos sols de la Guia Repsol, es reinventa davant l’aturada del sector i crea una línia de precuinats per a supermercats.

La iniciativa «Les Moles, una Estrella Michelin a casa» té com a objectiu aproximar la cuina del restaurant a totes les cases. Per això, expliquen, han basat la filosofia d’aquest projecte en l’elaboració de productes amb ingredients de primera qualitat que ja estan disponibles a supermercats Condis.

«La idea surt d’estar assegut a casa amb una impotència brutal i anar als supermercats i veure que allí la gent arrasava i era on s’estava venent més», ha explicat el xef Jeroni Castell del restaurant Les Moles d’Ulldecona. «Vam pensar que si érem capaços d’arribar allí era la manera més fàcil que la gent ho pogués comprar, en temps de confinament o fora», ha dit.
Els productes amb els que s’ha iniciat el projecte són: croquetes de foie-gras, de pernil ibèric, de sobrassada, de llagostins, de pollastre al curri; un pack degustació de croquetes (foie-gras, llagostins, pernil ibèric i sobrassada) i canelons de pollastre de corral i foie amb beixamel de ceps. Jeroni Castell indica que «això és només el començament d’un gran projecte que poc a poc anirà creixent; ha de ser molt més que croquetes i canelons».

La característica principal de les croquetes és la suavitat de la massa, en ocasions quasi líquida, que contrasta amb el cruixent arrebossat i l’intens sabor d’un producte de qualitat. «Els sabors de les croquetes han estat escollits escrupolosament, per oferir als clients tradició e innovació amb sabors originals sense deixar de banda els més clàssics», expliquen. 

Els canelons estan realitzats amb un rostit de pollastre i el seu fetge. Castell utilitza un pollastre de corral criat en llibertat total al Delta de l’Ebre, a la prestigiosa granja Luisiana, i substituint el fetge de pollastre per un foie-gras d’ànec de primera qualitat. A més, ha inclòs ceps en l’elaboració de la beixamel de forma subtil, combinant-ho a la perfecció amb la resta de sabors. El resultat són uns canalons tradicionals però alhora, diferents, en els quals prima la qualitat.

Les Moles és el primer restaurant amb estrella Michelin que signa una línia de productes per a supermercats. «Ho elaborem cada dia aquí i ho signa el restaurant sencer», ha remarcat el xef. Castell ha destacat que el restaurant té la idea, fa la producció, posa el finançament, elabora i fa de comercial fins a arribar als supermercats. Això ha suposat replantejar alguna recepta, adaptar-les a terminis de caducitat - perquè són productes sense cap classe de conservant, «com si se servissin al restaurant»-, i reformular la cuina amb nova maquinària i una inversió en industrialització per fer les produccions adequades.

El tret de sortida d’aquests productes ha arrencat a 22 supermercats Condis Life per anar ampliant-nos progressivament. A les Terres de l’Ebre es poden trobar al Condis de Sant Carles de la Ràpita.

Comentarios
Multimedia Diari