Mas Roquell, millor oli de la FIO 2015

La Fira Intercomarcal de l'Oli també va atorgar un premi d'elecció popular a Mas del Clos deMóra d'Ebre

19 mayo 2017 23:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO)de Mórala Nova va tancar ahir portes amb un balanç molt positiu i una afluència d’unes 4.000 persones al llarg del cap de setmana. Ahir a la tarda es van lliurar els premis del 13è Concurs d’Olis de la FIO, en el qual han participat 28 mostres d’oli d’oliva i del qual n’és jurat el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, format per 32 tastadors d’oli professionals. El primer premiat en la categoria d’Olis Verges Extra amb predomini d’oliva arbequina, i millor oli de la FIO 2015, ha estat Mas Roquell, de Rasquera. El segon classificat en aquesta categoria ha estat Mas del Clos, de Móra d’Ebre. En la categoria d’Olis Verges Extra sense predomini d’oliva arbequina, els guanyadors han estat Montbaix Olis, de Móra la Nova, i Molí del Remei, de Flix.

Pel que fa a la resta de guanyadors, els premiats en la categoria d’olis emparats per la DOP Terra Alta han estat Serveis Agraris Maiva, de Batea, i Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta, de la Pobla de Massaluca; i els premis en la categoria d’olis emparats per la DOP Siurana se’ls han endut Agrícola de Garcia i Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d’Ebre. A més, enguany s’ha incorporat un nou premi al millor oli ecològic, que ha estat per a Molí del Remei, de Flix.

Per la seva banda, uns 200 visitants de la fira van participar en la segona edició del concurs popular per escollir el millor oli del certamen. L’oli guanyador en la votació popular ha estat Mas del Clos, de Móra d’Ebre, que ja va ser l’oli premiat pels visitants en la primera edició del concurs de la passada edició de la FIO.

La inauguració de la Fira va tenir lloc dissabte a la tarda i va anar a càrrec del vicepresident quart del Congrés dels Diputats, Jordi Jané, el qual va manifestar que «en aquests moments ens fa falta donar a conèixer la nostra activitat econòmica i els productes que ens identifiquen, com fa la FIO». Jané també destacà que Móra la Nova «sempre ha sigut un clar exponent de dinamisme i expansió econòmica, com evidencia la seva Fira». Per la seva banda, l’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, va explicar que la FIO «és un bon aparador perquè productes fets a les nostres comarques i d’una alta qualitat, com és l’oli, es donin a conèixer per tal d’estar presents als mercats».

Durant els dos dies de la Fira, els visitants van poder veure, tastar i comprar oli de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. També es van dur a terme activitats lúdiques, com el concurs d’allioli, que va guanyar la moranovenca Àngela Segura, i el concurs d’allioli infantil, novetat d’aquesta edició de la Fira, en el qual van participar 9 nens i nenes de diferents municipis.

El regidor de l’Ajuntament de Móra la Nova i director de la FIO, Ivan Vilanova, va destacar «l’elevada afluència de visitants i de participació als actes programats». «Les xifres demostren que al públic li agrada la Fira de l’Oli, i que repeteix any rere any. Enguany s’han venut 1.200 racions de clotxa, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat, quan se’n van vendre 1.100. El nombre de participants al concurs d’allioli s’ha mantingut en 30, com a l’edició passada, i els més petits s’han bolcat en el concurs d’allioli infantil, que s’ha celebrat per primera vegada», remarcà Vilanova.

Comentarios
Multimedia Diari