Migjorn: natura en estat pur

La platja del Migjorn, de Sant Jaume d’Enveja, és el lloc ideal per a aquells que vulguin gaudir de la tranquil·litat en un entorn natural

24 julio 2017 10:39 | Actualizado a 24 julio 2017 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La platja de Migjorn, pertanyent al municipi de Sant Jaume d’Enveja, es troba ubicada a prop de la desembocadura de l’Ebre, enfront de l’illa de Buda. El camí que ens dirigeix fins allà està completament envoltat d’arrossars, que durant l’estiu inunden el paisatge del seu preciós color verd-groc. Cultiu que forma part del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Es respira aire fresc, natura en estat pur. Si abaixes les finestres i apagues la ràdio del cotxe, podràs gaudir del silenci, interromput solament pel so de les aus. 

Gairebé arribant a la platja, ens trobem amb un mirador paisatgístic, on podrem pujar a observar la bellesa del paisatge des de les altures. Des d’allí veiem unes vistes fantàstiques de la llacuna de l’Alfacada i l’illa de Buda, i de les nombroses colònies d’aus que habiten la zona. 

Si avancem alguns metres més, ja estarem a la platja de Migjorn, on ens trobem amb una gran extensió  desèrtica de sorra fina, d’aproximadament més de 2,5 km de longitud, envoltada d’un paisatge salvatge i únic. Ana Mari, procedent de França, ha vingut amb la seva família per gaudir d’unes vacances al delta de l’Ebre. El que més li ha cridat l’atenció del lloc és que es tracta d’una platja salvatge, diferent de les que està acostumada a visitar, i assegura haver quedat enamorada d’ella. 

Aïllat dels nuclis urbans, allunyat de les massificacions de gent i comerços; enmig d’un paratge salvatge, envoltat per la fauna característica del delta, podreu gaudir de la calma absoluta. Aquest és un dels seus principals atractius, i és que quan els turistes s’apropen a la platja de Migjorn, de ben segur que el que busquen és tranquil·litat. És el cas de José Mari i Ángela, que han vingut juntament amb la seva filla petita, buscant una platja allunyada de les edificacions i de les massificacions de gent. «És el tipus de platja a què estem acostumats. Quan anem a la platja busquem tranquil·litat i és el que hem trobat aquí, per això ens ha agradat tant».

Si ens endinsem en l’aigua, de ben segur que hi tardarem hores a sortir-hi. Aquesta platja es caracteritza perquè, habitualment, el mar ens regala petites ones amb les quals poder jugar  i, a la vegada, relaxar-nos i deixar-nos portar pel seu corrent, sempre parant atenció i molt prop de la sorra. 

Es tracta d’una platja verge, de baixa ocupació i ideal per a tots aquells amants de la natura en estat pur. Les carreteres i els camins que l’envolten són perfectes per realitzar excursions amb bicicleta i conèixer així l’interior del delta de l’Ebre i les seves terres. La zona és perfectament accessible amb cotxe des de Sant Jaume d’Enveja.

Tot i ser una platja tranquil·la, sense massificacions, gaudeix d’algun servei de la millor qualitat. Quan arribes al final del camí que et porta fins a la platja, hi ha una àmplia esplanada on poder aparcar el cotxe sense problema.

A peu de platja, hi ha una terrassa on acudir si voleu beure alguna cosa, amb les millors vistes. Una zona tranquil·la on relaxar-se i descansar després d’un dia de platja, o simplement on anar si voleu prendre alguna cosa amb calma. La platja compta amb un petit espai de gandules i para-sols, i una mica més enllà, una xarxa per jugar o practicar esports a la sorra, com el volei platja.

Comentarios
Multimedia Diari