Más de Ebre

Móra d'Ebre commemora els 50 anys de l'institut Julio Antonio

Milers d'alumnes de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat s'hi han format

Redacció

Whatsapp
Acte de commemoració, amb la consellera d'Ensenyament Meritxell Ruiz.

Acte de commemoració, amb la consellera d'Ensenyament Meritxell Ruiz.

La sala d’actes de l’institut d’ensenyament secundari Julio Antonio, de Móra d’Ebre, s’ha omplert aquest dilluns en motiu de l’acte de commemoració del 50è aniversari d’aquest centre educatiu, un acte que ha sigut presidit per Meritxell Ruiz, consellera d’Ensenyament de la Generalitat. La comunitat educativa en ple s’ha mobilitzat per tal de celebrar el mig segle de vida d’un institut que ha vist passar per les seues aules milers d’alumnes de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, i centenars de professors d’arreu de l’Estat. L'institut deu la seua denominació a l'escultor Antonio Rodríguez Hernández, conegut amb el nom de Julio Antonio (Móra d'Ebre, 1889-Madrid, 1919).

El director de l’institut, Joan Salvador Ventura, ha sigut l’encarregat de donar la benvinguda al nombrós públic assistent i ha recordat els inicis del centre, l’any 1966, en unes aules ubicades als locals de l’antiga Organització Juvenil Espanyola (OJE), a l’actual escola Lluís Viñas. El director ha destacat “el constant esperit de treball i superació” que ha caracteritzat el centre de secundària riberenc, la qual cosa l’ha convertit “en un referent de qualitat educativa on s’han materialitzat molts somnis i il·lusions”.

Per part dels professorat han intervingut la professora jubilada Conxita Moseguí, que també va ser alumna del centre de la primera promoció en què es va admetre alumnat femení (1967-1968); el professor de l’institut Joaquín Bau de Tortosa, Rubén Vives, que va estar al Julio Antonio durant dotze cursos, set dels quals a l’equip directiu; i Josep Solé Arnal, actual cap d’estudis adjunt, qui ha sigut alumne, pare d’alumna, professor i directiu de l’institut. Solé ha defensat l’ensenyament públic i ha demanat a la consellera Ruiz que la Generalitat inverteixi al màxim en educació com a garantia de futur de la societat.

Per part de l’alumnat, Jaume Banqué, de la primera promoció de l’institut, ha protagonitzat el moment més emotiu de l’acte, amb un discurs que ha hagut d’interrompre en diverses ocasions per l’emoció. Banqué ha recordat que dels cinquanta alumnes de la seua classe només van acabar el batxillerat divuit, després de set cursos seguits d’una modalitat de batxillerat singular-anomenat tècnic, industrial i miner-, d’una revàlida i d’una prova de maduresa final. Coral Vila, alumna de la darrera promoció del Julio Antonio, ha fet un discurs en clau humorística en què ha destacat que durant la seua època al centre s’havia sentit com a casa i ha recomanat als presents de portar els seus fills a estudiar a l’institut morenc perquè “sortiran treballadors i bones persones, tal com vol el director”.

Entre les actuacions de l’acte hi ha hagut la del cantant Èric Vinaixa, fill de Miravet i exalumne de l’institut morenc.

Temas

  • EBRE

Lea También