Pallarès defensa que només dotant d'autovia i autopista la demarcació s'acabarà amb les morts a l'N-340

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre reivindica que el territori mereix les mateixes infraestructures de mobilitat que la resta de l'estat espanyol

19 mayo 2017 19:57 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha defensat que ni l'alliberament dels peatges, ni les bonificacions voluntàries o obligatòries perquè el transport pesat vagi per l'AP-7, ni les rotondes o les prohibicions d'avançaments a l'N-340, acabaran amb l'alta sinistralitat i els morts de la carretera nacional. Pallarès ha reclamat per a la demarcació les infraestructures que li pertoquen i que gaudeixen altres territoris la resta de l'estat espanyol i ha defensat que serà amb una via ràpida segura de pagament (AP-7) i amb una via ràpida segura gratuïta (A-7) que s'acabarà amb els problemes de mobilitat al territori. Mentre això no sigui una realitat, la delegació del govern dóna suport als alçades i veïns en la seva reivindicació per una AP-7 gratuïta i participarà dissabte en la gran protesta organitzada a la demarcació pels batlles ebrencs i del Pacte de Berà.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i alguns dels directors dels serveis territorials assistiran a la gran manifestació de dissabte convocada pels alcaldes per demanar solucions per a la carretera nacional N-340. "Donem ple suport a les reivindicacions del territori perquè mentre hi hagi una mort i un accident a l'N-340, vol dir que les coses no s'han fet bé. Estarem al costat de la gent que reivindica un millor tracte per a les Terres de l'Ebre, un tracte que és injust de de fa molts anys enrere", ha criticat Pallarès.

Tot i les solucions, que ha considerat "factibles", i que es debaten per acabar amb la sinistralitat de la carretera nacional a l'Ebre i el Camp de Tarragona entre l'aplicació del model lleidatà per bonificar aquells camions que vagin voluntàriament per l'autopista o el gironí, "més dràstic", que els obliga a desviar-se, Pallarès ha reivindicat que cap d'elles "és la solució que necessita les Terres de l'Ebre" a llarg termini. "Vull un corredor ràpid, com és un autopista que qui vulgui que la pagui. Vull un corredor ràpid i segur gratuït que és una autovia, com passa a tot arreu", ha reclamat. El delegat ha descartat l'opció que l'autopista acabi substituint l'autovia perquè els ciutadans de les Terres de l'Ebre mereixen els "mateixos serveis que tenen a la resta de l'estat espanyol". "Volem un tren en condicions, la parada de l'Euromed a l'Aldea i una autovia, com tenen a tot arreu. I també una via ràpida de pagament que la pagui qui la utilitzi", ha afegit. "Mentre no tinguem això, hi haurà morts a la carretera", ha assegurat.

Pallarès ha desmentit l'argument de la falta de consens territorial per excusar que l'autovia A-7 encara tingui trams pendents a la demarcació. "Hi ha consens territorial pel traçat de l'autovia A-7 i volem el mateix tracte que han tingut altres zones de l'estat espanyol. I si no, que ens deixin administrar els nostres recursos i ho farem com a país", ha dit el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre. "La gent està farta de l'N-340. No és un problema concret sinó que és un problema que té l'Estat amb l'N340 perquè com han estat curts de mires durant molts anys, ara tenim un greu problema", ha recordat Pallarès. Fent una crida a la participació en la manifestació de dissabte, el delegat ha recordat que "o anem tots a una, de nord a sud, o no ens en sortirem".

Defensa del funcionament del servei d'ambulàncies

Tot i les més de 15.000 firmes que la plataforma Salvem les Ambulàncies presentaran aquest divendres al Síndic de Greuges, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, ha fet una defensa acèrrima del funcionament del serveis del transport sanitari al territori. Xavier Pallarès ha assegurat que hi ha més ambulàncies i més personal (fins a una trentena de nous treballadors) des del desplegaments del nou concurs i que no s'ha registrat cap denúncia ni queixa, "ni una, zero", d'usuaris a la delegació del Govern. "Hi ha les ambulàncies necessàries pel nombre d'habitants, hi ha les mateixes que fa quatre anys i més que fa vuit anys". El delegat ha apuntat el compromís del nou gerent de la regió sanitària de les terres de l'Ebre, Ismael Piñas, per "reubicar i redistribuir" els serveis que siguin necessaris, sobretot de cara l'estiu a les poblacions de costa on la població s'incrementa. 

Altres temes del consell

Igual que les ambulàncies o l'N-340, també la grip ha estat una de les qüestions que s'ha tractat en el primer consell de direcció de l'administració territorial de les Terres de l'Ebre celebrat aquest dijous a Tortosa. El gerent dels serveis territorials, el doctor Piñas, s'ha compromès a estudiar les raons que han portat al territori a ser el més castigat per l'epidèmia a Catalunya, amb casos de grip molt agressiva. 

També s'ha posat data, si les avingudes del riu Ebre ho permeten, a l'inici de la temporada de navegabilitat de l'Ebre, que ha de començar el proper Dijous Sant, 24 de març, sempre que el cabal del riu estigui per sota dels 800 hectòmetres cúbics per segon. El Govern presentarà aviat la nova embarcació de neteja del riu que s'estrenarà aquesta campanya i que permet la recollida de les algues a la vegada que es tallen. Això evitarà molts problemes als ports marítims que provocaven les acumulacions d'algues que arrossegava el riu. La nova barca s'ha pogut adquirir gràcies a l'extensió, per tres anys, del contracte amb la unió temporal d'empreses que gestiona aquesta servei de neteja.

A més, s'ha informat als directors del serveis territorials de l'evolució de la construcció del nou edifici de les delegacions. Els treballs van al ritme previst i ah d'estar llest a finals d'any perquè en el primer semestre de 2017 ja estigui a ple rendiment. En aquests moments, en base als plànols, cada departament ha començar a distribuir l'espai que li pertoca. Al nou edifici s'hi ubicarà una nova oficina d'atenció al ciutadà, seguint el model de la que ja presta servei en una experiència pionera a l'edifici de Santa Caterina de Girona.

Comentarios
Multimedia Diari