Puigdemont reclama per a l'N-340 el model de l'N-2 a Girona per a reduir 'dràsticament' la mortalitat

El president de la Generalitat defensa d'aquesta manera la prohibició del pas de camions, que serien desviats de forma obligada a l'autopista, però recorda que les competències són de l'Estat

19 mayo 2017 20:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recordat al govern espanyol que podria aplicar "demà mateix" per a l'N-340 a Tarragona i l'Ebre el model de l'N-2 a Girona, on es va prohibir el pas de camions i es van desviar de forma obligada a l'autopista.

El president ha defensat que la fórmula gironina té "conseqüències directes i immediates" en la reducció d'accidents mortals. "La reducció a Girona és tan eloqüent i contundent que ens fa rubor haver de recordar al ministeri de Foment que aquesta mesura tindria conseqüències directes per a moltes famílies i moltes persones", ha dit. Puigdemont ha lamentat que aquest model, que ja s'ha exigit al govern de l'Estat, "no s'entengui a Madrid" i ha criticat "fins a quin punt ens porta aquest nivell d'ofec competencial a no poder donar als ciutadans que t'ho reclamen les respostes que saps que hauries de poder donar".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha confessat "doblement" sensible a la problemàtica de l'N-340. "Conec els impactes que té sobre el territori una fórmula adequada que persegueixi la seguretat de les persones", ha apuntat. "Tenim un model que funciona, el model que hem exigit al govern espanyol i que és el model que cal que s'entengui a Madrid que és el model que necessitem", ha reclamat. Tot i que Puigdemont ha lamentat "que moltes famílies ja no hi seran a temps", ha recordat al govern espanyol que la mesura es podria aplicar de manera immediata.

El president Puigdemont ha conversat aquest divendres amb representants del moviment veïnal per una AP-7 gratuïta, que rebutja el model de bonificacions, i s'ha compromès a rebre'ls al Parlament per tractar la problemàtica.

 

Comentarios
Multimedia Diari