Reclamen la reducció de les tarifes del tren per adequar-les al servei actual

La Plataforma Trens Dignes instaels partits a incloure les seves demandes als programes electorals del 27-S. (Àudio)

19 mayo 2017 22:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Membres de tots els partits polítics amb representació al Parlament es van reunir ahir a Tortosa amb la Plataforma Trens Dignes i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, a l’empara del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre i amb l’objectiu de fer un front comú i aconseguir millores en el transport públic al territori.

Les parts es van comprometre a treballar en diferents àmbits. Una de les principals demandes de la Plataforma Trens Dignes és aconseguir al més aviat possible una reducció tarifària dels trajectes en tren «que pal·lie el greuge comparatiu i millore la relació qualitat-preu», atenent la realitat actual del servei, amb continus retards. «Cal un factor corrector que equipare el servei a les tarifes actuals i no penalitze el quilometratge com fins ara. Aquesta seria una mesura pal·liativa fins que el coll d’ampolla que significa la via única entre Vandellòs i Tarragona millore els temps de recorregut actuals», comentà ahir la portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà. Una altra de les demandes és la millora les freqüències, especialment la franja d’última hora de la tarda a la línia R16 (Tortosa) i primera del matí a la R15 (que dóna servei al nord de les Terres de l’Ebre). Així mateix, es va fer èmfasi en la necessitat de crear una «intermodalitat real i efectiva» a les dos estacions centrals del territori, l’Aldea i Móra la Nova.

La Plataforma Trens Dignes també farà un seguiment de l’anunci fet per la Generalitat, de la millora dels combois (amb 18 unitats noves o remodelades) al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre a partir de la tardor i a raó d’un per mes. Els partits es van comprometre a incloure les principals demandes de la Plataforma Trens Dignes als respectius programes electorals de cara al 27-S. Al mes de setembre es convocarà una segona trobada de la taula del partits per tal de fer un seguiment dels acords presos ahir. El delegat del Govern, Xavier Pallarés, va valorar molt positivament la trobada, per tal de treballar conjuntament pel territori. Per la seva banda, des de Trens Dignes es va incidir en el fet que estaran atents com a moviment social, «però és als partits polítics i a les institucions a qui els pertoca incidir directament i fer pressió als seus màxims representants».

Comentarios
Multimedia Diari