Registrat un sisme de 3,4 graus davant l'Ametlla

L'epicentre es va situar entre 15 i 20 km de la costa del terme de l'Ametlla de Mar. El telèfon 112 va rebre una trucada en què s'advertia del fet del terme de Vandellòs

19 mayo 2017 23:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir al migdia es va registrar un terratrèmol de 3,4 graus a l’escala de Richter davant la costa de l’Ebre, segons van informar Protecció Civil i l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya. El sisme es va produir a les 13.31 hores a uns 15-20 quilòmetres de la costa del terme de l’Ametlla de Mar.

El sisme no va causar danys i podria haver estat percebut lleugerament a municipis de les comarques costaneres de la demarcació de Tarragona, concretament del Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Baix Camp i Tarragonès. De fet el telèfon 112 va rebre únicament una trucada sobre el succés, des del terme veí de Vandellòs.

El Centre d’Emergències de Catalunya CECAT es va posar en contacte amb els municipis on es podria haver percebut el sisme, per descartar danys i comprovar si efectivament havia estat percebut.

En aquest contacte es va descartar que els centres receptors d’alarmes municipals haguessin rebut trucades de ciutadans reportant el sisme.

Fonts de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar van apuntar al Diari que no tenien constància que el terratrèmol hagués estat percebut al municipi. La xarxa de detecció de l’Observatori de l’Ebre va detectar amb precisió el sisme. Aquestes fonts van situar el succés dins la normalitat.

L’últim, fa un mes

L’últim terratrèmol a la costa de l’Ebre es va produir el passat 14 de març, a les 21.02 hores. En aquest cas fou un sisme de 2,4 graus a l’escala de Richter amb epicentre a una latitud similar i més proper a la costa.

Un terratrèmol d’idèntica magnitud es va produir el 27 de gener, davant el Cap de Tortosa, al delta de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari