Salut analitza la viabilitat del nou aparcament de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

La directora de Salut a l’Ebre, Mar Lleixà, afirma que la decisió es prendrà en les pròximes setmanes, atenent a criteris tècnics

21 noviembre 2019 10:20 | Actualizado a 23 noviembre 2019 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Salut decidirà si construeix o no el pàrquing de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa en una reunió que tindrà lloc en les pròximes setmanes, «en la que s’analitzaran de forma acurada les dades tècniques que recull l’avantprojecte». Així ho assegura al Diari Mar Lleixà, la directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, qui remarca que resoldre els problemes d’accessibilitat a l’hospital és una prioritat per al departament i «en cap cas no es farà res». LLeixà afirma que cal pensar en el present però també en el futur de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre, «amb una visió a llarg termini». «Quan la decisió estigue presa, es comunicarà, de forma transparent com sempre es fa des del Departament de Salut», remarca.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va mostrar dimarts el malestar del Consistori per la falta de concreció d’aquesta obra, que també la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa considera bàsica per resoldre els greus problemes de mobilitat, accessibilitat i aparcament que té avui dia l’hospital Verge de la Cinta.

El que sí que confirma el Departament de Salut és la ubicació a tocar de l’hospital del nou servei de radioteràpia, amb l’accelerador lineal donat per Amancio Ortega. Des de l’Ajuntament aposten per mantenir el servei on és actualment, al recinte de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Lleixà apunta, però, que els actuals criteris tècnics especifiquen que el servei ha d’estar a l’hospital de referència del territori. «I si s’instal·lés a Jesús, durant un temps el servei s’hauria d’aturar, per fer el calibratge del nou aparell, i els pacients s’haurien de desplaçar a Reus». En aquest sentit, Lleixà demana que es desvinculin els dos projectes i que l’Ajuntament desencalli la tramitació administrativa de l’edifici de radioteràpia al complex de la Cinta.

Consultoris locals

Una altre motiu de polèmica entre el Departament de Salut i l’Ajuntament de Tortosa són els nous horaris dels consultoris locals de Jesús, els Reguers i Bítem, que es queden sense atenció a les tardes i els usuaris s’han de desplaçar als CAP de referència, el Baix Ebre o el de Roquetes. Una situació que afecta un total del nou consultoris de l’àrea de Tortosa Oest. Segons detalla Lleixà, el cas de Bítem és diferent als altres dos, ja que «es deu a la baixa d’un professional que està sent coberta per una metgessa que atén dos pobles».

Pel que fa la reordenació de l’àrea Tortosa-Oest, a la que s’oposen la majoria de municipis afectats, Salut remarca que atén a una proposta dels mateixos professionals per poder garantir el servei, en un context de manca de personal sanitari. La directora de Salut recorda que hi ha prevista una reunió per analitzar el funcionament del nou sistema, «que ja està implantat amb èxit des de fa temps a la Terra Alta o la Ribera d’Ebre».

Per últim i en referència a la construcció d’un nou consultori per a Jesús, ja que l’actual ha quedat petit, Lleixà detalla que el projecte està pendent de licitar, un cop s’ha fet efectiva la cessió dels terrenys.

En general, Lleixà apunta que cal construir dinàmiques positives amb els ajuntaments, «perquè al final el que volem tots són uns millors serveis per a la ciutadania».

Comentarios
Multimedia Diari