Salut avalua diferents solucions per a l’aparcament a l’Hospital de la Cinta

Malgrat no descartar del tot l’edifici projectat, remarquen que presenta dificultats, té un elevat cost i no permet ampliar serveis assistencials

21 febrero 2020 10:50 | Actualizado a 22 febrero 2020 12:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Salut insisteix que està avaluant la millor solució per a resoldre els problemes d’aparcament, accessibilitat i ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i que donarà a conèixer la seva decisió quan estigue presa. Així, la gerent de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, surt al pas de les declaracions de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que dimecres va denunciar que Salut havia descartat definitivament la construcció de l’aparcament en alçada i l’ascensor projectat al talús situat entre l’hospital i l’antic cinema Fèmina, pel seu elevat cost econòmic.

«En la reunió amb la consellera de Salut Alba Vergés no es va descartar aquesta possibilitat, és una de les que hi ha sobre la taula però el projecte, tal i com està plantejat, presenta dificultats i suposa un alt cost econòmic, alhora que no soluciona la necessitat d’ampliar serveis assistencials de l’hospital», detalla Lleixà. I és que amb els 3.000 metres quadrats addicionals al pàrquing que preveu el projecte no hi ha suficient espai per fer front a les necessitats futures de l’hospital, entre les quals hi ha la construcció d’un nou bloc quirúrgic, segons explica la gerent de la regió sanitària.

En tot cas, Salut apunta també la necessitat del suport d’altres departaments de la Generalitat i del mateix Ajuntament de Tortosa per fer front a la construcció de l’aparcament, «tenint en compte que ve a solucionar un problema de mobilitat». «Però des de l’Ajuntament de Tortosa no s’ofereix aquest suport», segons afirma Lleixà.

La consellera Alba Vergés ha encarregat un informe a l’Institut Català de la Salut per avaluar les diferents possibilitats, entre les quals tampoc es descarta la construcció d’un nou hospital, per «prendre després la millor decisió», «la qual es comunicarà tan bon punt estigue presa».

Lleixà també ha acusat Roigé de «xantatge», per la intenció del govern de Tortosa de portar al ple la reversió de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que impediria la construcció del nou edifici de radioteràpia al costat de l’Hospital de la Cinta, tal i com preveu la Generalitat. El ple va determinar que el trasllat del servei des de l’hospital de Jesús al de la Cinta no es podia fer si abans no se solucionaven els problemes de mobilitat i aparcament.

ERC-Tortosa Sí

Per la seva banda, des del grup d’Esquerra-Tortosa sí es va acusar els dos partits que avui governen Tortosa en minoria, Junts i PSC, de ser responsables de la situació. El portaveu Xavier Faura va recordar que la construcció d’un nou hospital es va paralitzar amb el conseller de CiU, Boi Ruiz, mentre Ferran Bel era alcalde de la ciutat i Meritxell Roigé, regidora d’Urbanisme. «Ara l’obsessió de l’alcaldessa és que s’inverteixi en la construcció d’un aparcament, però li hem de recordar que la mobilitat és competència de l’Ajuntament i del departament de Territori», va dir Faura.

Comentarios
Multimedia Diari