Sant Jaume se suma a les peticions de zona catastròfica

L’alcalde, Joan Castor Gonell, es va desplaçar dissabte a Benicarló per transmetre a Pedro Sánchez que «hi ha solucions viables per al Delta»

29 enero 2020 11:10 | Actualizado a 29 enero 2020 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de Sant Jaume d’Enveja ha aprovat per unanimitat demanar la declaració del municipi com a zona afectada per emergència de protecció civil (antiga zona catastròfica), per tal de fer front al cost de totes les afectacions del temporal Glòria. La seva ubicació al cor del Delta fa de Sant Jaume un dels principals punts de la costa ebrenca afectats pel temporal, com Deltebre, l’Ampolla o Sant Carles de la Ràpita, a més d’Alcanar i l’Ametlla de Mar.

Segons detalla al Diari l’alcalde del municipi, Joan Castor Gonell, una primera valoració de danys en infraestructures, camps i camins supera els 2,5 milions d’euros.

Així, s’han valorat en 1,5 milions els danys en sòls agrícoles i espais naturals, infraestructures i previsions de disminució de la propera collita, mentre que els danys en elements del nucli urbà puja fins als 150.000 euros.

L’Ajuntament també valora en un milió d’euros les obres necessàries per evitar que fenòmens similars al Glòria (o també riuades) puguin tornar a crear danys tan importants com els actuals. En aquest sentit, proposen recréixer el camí de Migjorn, en els seus últims tres quilòmetres fins a la desembocadura, perquè esdevingui una barrera natural, o instal·lar noves estacions de bombeig també a la zona de Migjorn, per desguassar de forma ordenada l’aigua acumulada i evitar goles o trencaments del terreny.

Gonell es va desplaçar dissabte a Benicarló per parlar directament amb el president del govern, Pedro Sánchez, en una visita a les zones afectades pel temporal. Segons relata al Diari, li va transmetre el missatge que el Delta necessita ajuda, «i que hi ha solucions viables i sostenibles per garantir la seva pervivència, tal i com presentarà avui mateix la Taula de Consens». «Ens preocupa molt que hi ha tècnics i funcionaris que entenen que el Delta és dinàmic i que no s’hi pot fer res. No és així. Creiem que és el moment d’actuar i així li vam transmetre a Sánchez», afirma l’alcalde socialista de Sant Jaume.

Comentarios
Multimedia Diari