Soterren el cablejat elèctric de la porta de l’Olivera, a la plaça de la Cinta de Tortosa

Era una reivindicació veïnal

11 octubre 2020 15:42 | Actualizado a 11 octubre 2020 15:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta setmana s’han pogut veure els treballs per tal de portar a terme el soterrament del cablejat elèctric a la porta de l’Olivera de la Catedral de Tortosa, a la plaça de la Cinta.

L’actuació es fa de manera coordinada entre l’Ajuntament de Tortosa i Endesa. L’Ajuntament tenia previst fer una actuació a la zona per adequar la línia elèctrica que passava per baix de la plaça. 

A més a més, de manera conjunta, l’Ajuntament i Endesa també duen a terme el soterrament del cablejat que estava situat a la façana de la Catedral, amb la qual cosa es millorarà la imatge de tot l’entorn d’aquest  punt, segons avancen al Diari fonts municipals.

En els últims anys, la companyia Endesa, a petició de l’Ajuntament de Tortosa, ha retirat el cablejat aeri de diversos carrers del nucli històric de la ciutat, fet que ajuda a millorar l’aspecte dels carrers dels barris històrics i a reduir l’impacte visual dels cables.

Aquesta era una llarga demanda de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric, que fa anys que demanava que les línies de llum i telefonia del barri se soterressen, tal i com estava previst al Pla Integral del Nucli Antic de la ciutat (PINCAT).

En aquest punt en concret es veia la imatge de la Mare de Déu de la Cinta de la porta de l’Olivera completament envoltada per cablejat. Ara, llueix més digna.

Comentarios
Multimedia Diari