Tanca la XVI Fira Intercomarcal de l’Oli amb èxit de participació

Hi han participat 37 cooperatives i almàsseres de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat

29 enero 2018 18:34 | Actualizado a 29 enero 2018 18:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir va finalitzar amb èxit la XVI Fira Intercomarcal de l’Oli a Móra la Nova, després d’un cap de setmana intens que ha comptat amb la participació de trenta-set cooperatives i almàsseres de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. 

El certamen, segons explica la regidora de Fires, Míriam Vinaixa, «aconsegueix cada any tenir més repercussió social i mediàtica. A través de la FIO hem consolidat una fira que va agafant bagatge amb cada cop més afluència de visitants i expositors».

En paral·lel a la fira s’ha celebrat per tercer any consecutiu una nova oferta culinària, les III Jornades Gastronòmiques ‘Mosset amb oli’. Molts bars i restaurants de la població ofereixen tapes a tres euros on el protagonista sempre és l’oli d’oliva. 

L’oferta culinària es complementa amb un seguit d’activitats organitzades durant aquest cap de setmana al Pavelló Firal 1 d’Octubre. Algunes d’elles són el concurs d’allioli patrocinat per la DO Terra Alta, el sorteig de lots d’oli, el berenar popular de pa amb oli, sucre o sal, o els tastos d’oli, un d’obert a tots els visitants i l’altre especial per als més petits, entre moltes altres. I esdeveniments complementaris com la ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i l’exhibició sardanista de la Colla Nova Tarragona Dansa, campions de Catalunya 2017.

Un dels esdeveniments més destacats va ser el showcooking a càrrec de la blocaire Evacuiner, que va tenir lloc el dissabte passat en el marc de la FIO.

II Nit de l’Extraverge

Un any més, com a preàmbul de la fira, es va celebrar la II Nit de l’Extraverge de la mà del xef Vicent Guimerà, estrella Michelin, (Restaurant l’Antic Molí), el qual va ser l’encarregat de cuinar les tapes de degustació, totes maridades amb els olis monovarietals més intensos, aromàtics i personals. 

Dolium, la novetat

Aquest cap de setmana a la fira s’ha exposat per primer cop Dolium, el nou oli gurmet de la Ribera d’Ebre, que ha iniciat a la FIO de Móra la Nova el seu camí per fires i concursos, amb l’objectiu de promocionar-se i arribar a un mercat més gran, però també d’obtenir el reconeixement del sector oleícola a un producte de qualitat. Un oli elaborat amb tres varietats de la Ribera d’Ebre, entre elles l’autòctona i original fulla de salze, només localitzada en una zona molt determinada de la comarca i que representa la meitat del cupatge d’aquest nou oli gurmet. 

El procés productiu ha comptat amb l’assessorament d’experts i el suport del Consell Comarcal, dins el projecte de diversificació econòmica Ribera d’Ebre Viva.

Comentarios
Multimedia Diari