L’ecoturisme busca un model de treball conjunt entre tots els municipis de l'Ebre

La I Festa de l’Ecoturisme al Delta s’ha celebrat aquest cap de setmana amb l’objectiu de potenciar aquesta modalitat

25 marzo 2019 09:43 | Actualizado a 25 marzo 2019 10:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’ecoturisme al delta de l’Ebre busca una línia de treball conjunta entre tots els municipis que hi formen part, per poder desestacionalitzar-se i marcar un model i un pla de treball comú. L’Associació d’Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l’Ebre es mou en aquesta línia i ha organitzat aquest cap de setmana la I Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre.

L’ecoturisme és un tipus de turisme sostenible que atreu visitants respectuosos tant amb els espais naturals com amb la població i la cultura local. «Un turisme de baix impacte mediambiental i social, molt potenciat especialment des de les administracions», afirma Josep Bertomeu, president de l’associació, qui també explica que es tracta d’una modalitat que el que busca és desestacionalitzar el turisme i descentralitzar-lo, és a dir, una manera de donar a conèixer tot el territori en conjunt. «Pensem que el delta de l’Ebre té molt a dir i a potenciar en aquest concepte». 

Segons detecten des de l’associació, l’ecoturisme al Delta és una modalitat molt potenciada per part de les administracions, però, el problema és que «les promocions turístiques són municipalistes, és a dir, cada ajuntament té les seves. Per això, des de l’associació el nostre objectiu és unir els ajuntaments i fer una promoció conjunta per anar en una mateixa línia, marcant un model concret», explica Bertomeu, que també assegura que «és difícil, però és possible. Això és en el que treballem i a poc a poc s’està fent».

El turisme és un motor econòmic molt important però necessita desestacionalitzar-se

Per tant, marcar un model i un pla de treball en conjunt és el seu objectiu, ja que «la gent no ve a Sant Jaume, a Deltebre o a Amposta, la gent ve al delta de l’Ebre».

El Delta és un territori amb moltes possibilitats gràcies al seu valor afegit, que es denota en reconeixements com el de territori reserva de la biosfera, territori adherit a la carta europea de turisme sostenible, entre d’altres.

Un altre dels objectius principals de l’associació és desestacionalitzar el turisme i estendre les seves activitats al llarg de tot l’any. «El turisme és un motor econòmic molt important al territori, però també hem d’entendre que si volem que continuï sent-ho, els llocs de treball que es creïn han de ser llocs de treball dignes, i això implica poder treballar tot l’any en aquest sector», apunta Bertomeu.

Diversió i coneixement
Dins de l’objectiu de potenciar l’ecoturisme, una de les accions ha estat organitzar la primera festa de l’ecoturisme al Delta, que s’ha celebrat durant aquest cap de setmana. «Per una banda, la festa s’ha organitzat buscant aquest vincle entre els ajuntaments de tot el Delta, que per cert han tingut una resposta molt positiva; i d’altra, el que buscàvem era fer que la gent conegui què és l’ecoturisme i en què consisteix», explica el president de l’associació. Aquesta festa, que s’ha allargat dissabte i diumenge, és el primer cop que es fa però segons remarca Bertomeu, «ha arribat per quedar-se». 

El dissabte es van dur a terme diverses xarrades des de l’Agencia Catalana de Turisme per tal que les empreses, i el públic en general interessat, poguessin adquirir nous coneixements sobre aquest model. I ahir, diumenge, es va celebrar arreu dels set municipis del Delta les bicicletades populars ‘Mou-te en bici’, que van acabar amb vermuts ‘km 0’ i/o eco.

Comentarios
Multimedia Diari