Tortosa arrenca una campanya de conscienciació sobre l’ús de patinets elèctrics i bicicletes

Està prohibida la seua circulació per les voreres, així com per les zones de vianants

14 enero 2021 16:39 | Actualizado a 14 enero 2021 21:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ordenança de circulació de Tortosa, que l’Ajuntament ha modificat i que ja ha entrat en vigor després del període d’exposició al públic, estableix que les bicicletes i els patinets elèctrics només poden circular a partir d’ara pel carril bici o per la calçada. Així, l’ús d’aquests dos vehicles està prohibit per les voreres, i tampoc poden anar per les zones de vianants, com a conseqüència de la nova normativa de caire estatal. Ara, l’Ajuntament de Tortosa inicia una campanya de conscienciació per informar d’aquestes mesures als usuaris.

El tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Fernando Saporta, reconeix que «a Tortosa no tenim un volum de patinets i vehicles de mobilitat personal (VMP) tan elevat com el que es veu a altres grans ciutats, però volíem regular l’ús de tots aquests transports per garantir la seguretat de totes les persones». Així mateix, apunta que des del govern municipal se segueix potenciant l’ús de mitjans de transport alternatius al vehicle privat, per reforçar una mobilitat més sostenible. 

Per garantir el compliment de l’ordenança, la Policia Local de Tortosa durà a terme una campanya a peu de carrer per conscienciar els usuaris de les noves regulacions. Inicialment tindrà caràcter informatiu i pedagògic, però a partir del 15 de febrer es podrà sancionar amb multes que poden arribar fins als 100 euros. 

Cal recordar que, més enllà de la via de circulació, la normativa també recull altres consideracions: pel que fa a l’ús de bicicletes, l’ús del casc és obligatori en els menors de 16 anys. En el cas dels patinets elèctrics i altres VMP, només poden tindre un ocupant, per la qual cosa no s’hi poden transportar acompanyants. A més, el conductor ha de ser major de 14 anys. Tant el casc com el timbre són recomanables per als VMP de fins a 25 kg, però obligatoris per als més grans d’esta quantitat. Tant en bicicletes com en VMP, els conductors no poden circular fent ús de dispositius mòbils ni auriculars, com ja passa amb la resta de vehicles. D’altra banda, han de disposar de llums en horari nocturn. Finalment, es recomana que tinguen assegurança i que circulen fent servir roba reflectora, malgrat que no siga obligatori.

La nova regulació, a més de la pohibició de circular per les voreres, inclou les zones de vianants, una restricció afegida després que l’Estat haja posat en marxa una nova normativa general, que és més restrictiva que la plantejada inicialment a Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari