Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Absolt un acusat de violar una dona que li cuidava els fills a Tortosa

El fiscal demanava per al processat 26 anys de presó i la seva expulsió d‘Espanya per dos delictes d’agressió sexual

| Actualizado a 05 febrero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 26 anys de presó –a més d’una ordre d’allunyament– demanaven tant el fiscal com l’acusació particular per a un home acusat d’haver agredit sexualment dues vegades la dona que tenia cura de la casa i dels seus dos fills menors d’edat.

La Secció Segona de l’Audiència Provincial ha absolt l’encausat. Els magistrats asseguren, a la sentència, que el relat dels fets ofert per la dona «ha estat tan genèric, abstracte, sense detalls, manca de concreció de la concreta conducta sexual dels actes violents emprats per l’acusat per doblegar la seva voluntat».

La sentència considera provat que a finals del 2017, la denunciant va començar a residir al domicili de l’acusat, situat a Tortosa. S’ocupava de les tasques domèstiques i de la cura dels dos fills menors de l’encausat, dels quals tenia la custòdia compartida.

Els magistrats diuen que la declaració de la dona va ser abstracta i sense donar detalls

La dona estava en aquell moment embarassada de set mesos i no tenia cap recurs econòmic, ni tampoc del mínim suport familiar i social, desconeixia l’idioma i no havia estat escolaritzada al seu país d’origen.

La dona va declarar –assistida d’intèrpret– que va arribar a Espanya feia quatre anys. Va venir a treballar de temporera i de Múrcia va anar a Tortosa. A la capital del Baix Ebre va conèixer una dona, que li va aconseguir feina a casa de l’acusat, on tenia habitació pròpia.

La primera vegada

La denunciant va dir que al cap de tres setmanes ell va entrar a l’habitació i que ella el va rebutjar perquè no volia mantenir relacions. La segona ocasió la va violar i que ella va estar cridant. Va afegir que la veïna de baix ho havia escoltat –aquesta ho va negar– però que no va anar a socórrer-la.

El relat de l’acusat és diferent. Va dir que va ser un home que ell coneixia qui el va presentar a la denunciant. Va manifestar que durant el primer mes ella va cuidar perfectament els nens, però que després li va demanar més diners, a la qual cosa ell es va negar. Ell va negar haver mantingut relacions sexuals amb la dona.

Comentarios
Multimedia Diari