Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ampliació de la Via Verda entre Tortosa i la Ràpita

El ple de la Diputació també aprovà encarregar l’estudi informatiu de la variant d’Ulldecona

| Actualizado a 31 marzo 2023 13:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat aquest divendres la primera fase del projecte d’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafàn entre Tortosa i la Ràpita, També s’ha donat llum verda a l’estudi informatiu de la variant d’Ulldecona (Montsià) i a un nou vial per a ciclistes i vianants a Albinyana (Baix Penedès).

En la mateixa sessió plenària s’ha acceptat fer una modificació de crèdit de 34 milions d’euros per poder fer impulsar nous projectes amb noves línies de subvenció al món local i a les entitats en àmbits estratègics com són la sostenibilitat, la cultura, l’habitatge o l’acció social. La institució posarà en marxa una bústia d’informacions i alertes on denunciar «males pràctiques o conductes irregulars».

L’aprovació de forma inicial de la primera fase per estendre la Via Verda de la Val de Zafán defineix i quantifica les obres del tram entre Tortosa i la Ràpita, amb un pressupost d’execució de 3,9 milions d’euros. Les dues fases d’aquest projecte compten amb finançament dels Fons Next Generation i preveuen la construcció dels dos nous trams ciclables entre Tortosa i la Ràpita, la millora de la mobilitat a l’entorn urbà d’Amposta i el desplegament de la fibra òptica, la senyalització intel·ligent i amb sensors als nous trams, i la millora de l’accessibilitat per eliminar les barreres de la via amb l’N-340, l’AP-7 i la C-12.

El ple de la Diputació ha aprovat l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de la variant de la carretera TV-3313 d’Ulldecona, i el projecte del vial ciclista i el condicionament de la TV-2043 a la C-51 d’Albinyana, amb un pressupost d’1,75 milions d’euros.

Més ajudes socials

Entre les línies de subvenció que permetrà la modificació de crèdit de la institució provincial, se n’impulsarà per a entitats socials destinades a l’atenció a persones, que comptaran amb 1 milió d’euros, 250.000 euros més que l’any anterior. També hi haurà 350.000 euros per a l’àmbit de la sostenibilitat-conservació i millora d’espais naturals per a entitats del tercer sector-, 100.000 euros més que en l’anterior edició. Finalment, es destinarà 1 milió d’euros als ajuts a entitats culturals per a obres i inversions.

Amb aquesta modificació pressupostària es donarà suport a la celebració dels Jocs Special Olympics de la Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat; a la remodelació de la plaça Ramon Berenguer IV d’accés al Monestir de Poblet; a l’ampliació i reforma del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa; a la restauració del baldaquí de l’església Sant Salvador del Vendrell o a la reconstrucció de la volta de l’església de Sant Feliu de Constantí, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari