Amposta aprova adherir-se a l’acord per la qualitat de l’aire

Amb aquest acord, l’ajuntament d’Amposta es compromet a reduir les emissions contaminants en un 15% en un termini de tres anys

| Actualizado a 28 marzo 2022 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ajuntament d’Amposta, en el ple ordinari de març, va debatre i aprovar l’adhesió a l’Acord per la Qualitat de l’Aire. Es tracta d’un compromís entre la Generalitat i els ajuntaments amb més de 20.000 per tal de reduir les emissions contaminants.

Amb aquesta aprovació, el consistori treballarà per disminuir un 15% d’aquestes emissions fins al 2025. Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, remarca que «el marc en el qual treballem a Amposta no és el mateix que a una ciutat com Barcelona», aclarint que per tal de complir aquest acord no és necessari que tots els municipis prenguin les mateixes mesures i que Amposta ja duu a terme accions per assolir l’objectiu.

«Fa la sensació que tots farem el mateix. Segurament aquí, per baixar fins al 15%, no ens caldrà tancar la ciutat i prohibir l’entrada de segons quins vehicles. Gràcies a moltes de les coses que duem a terme des de fa temps, arribarem a la meta». En aquest sentit, l’alcalde recorda que el consistori està duent terme accions com bonificar els vehicles elèctrics, de baixes emissions o híbrids en l’import de successió i deixar-los les zones blaves gratuïtes, crear aparcaments dissuasius per fomentar l’aparcament a les zones perifèriques i el desplaçament a peu o el foment de l’ús de la bicicleta amb la xarxa de carrils bici i el treball conjunt amb els centres educatius.

Tancament del pressupost 2021

Durant el ple, celebrat aquest dilluns, també s'ha debatut el pressupost de l’any passat que tanca amb un estalvi net de 2,2 milions d’euros, un romanent de tresoreria d’1,5 milions i un endeutament del 47%. Tot i la situació actual, Tomàs valora de forma molt positiva aquestes dades i explica que «el romanent de tresoreria permetrà complementar petites d’obres d’inversió que també ens agradaria fer, sobretot en via pública, per acabar de finalitzar l’any en un nivell d’inversió molt elevat».

Comentarios
Multimedia Diari