Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Arrenca a Flix un projecte per cuidar abelles i papallones

El Grup Natura Freixe impulsa ‘Pol·linitzadors amb els cinc sentits’ a la Reserva de Sebes per tal de conservar la població d’aquesta espècie

20 enero 2023 20:40 | Actualizado a 21 enero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per tal d’afavorir la presència d’insectes pol·linitzadors i sensibilitzar sobre la seva importància, el Grup Natura Freixe ha engegat a la Reserva de Sebes (Flix) el projecte ‘Pol·linitzadors amb els cinc sentits’.

Aquests insectes, entre els quals es troben les papallones i les abelles, són clau per al medi ambient, ja que desenvolupen funcions molt importants en l’ecosistema. Malauradament, en els últims anys han entrat en perill a causa de l’emergència climàtica, l’agricultura extensiva o la utilització generalitzada d’insecticides. El seu retrocés i desaparició seria molt perjudicial per a l’entorn, o fins i tot per a la salut humana i la seguretat alimentària.

Conscients d’aquesta problemàtica, l’entitat, amb el Suport de CaixaBank, planteja la creació d’un oasi de pol·linitzadors al Mas de Pitoia, amb el cultiu de plantes aromàtiques i nutrícies. A més, es duran a terme dos tipus d’activitats que mostren com la conservació dels recursos naturals poden acompanyar activitats que generin desenvolupament social i econòmic.

Així mateix, es busca donar continuïtat a les tasques de conservació al voltant del món dels insectes que l’entitat va iniciar a finals de 2021 i també es continuarà treballant en el conreu de plantes aromàtiques i medicinals.

La voluntat és mirar d’obtenir matèria primera per a productes alimentaris o cosmètics i promoure l’ús dels recursos naturals de forma sostenible per tal deprotegir el medi ambient i afavorir la biodiversitat a més de fer un aprofitament integral i diversificat de la finca Mas de Pitoia, que complementa el cultiu d’oliveres per a l’actual producció d’oli ecològic.

Finalment, es buscarà afavorir també la inclusió social de col·lectius com el de gent gran, alumnes de centres d’educació especial o persones en risc d’exclusió amb activitats i tallers sensorial d’estimulació sensorial i cognitiva.

Comentarios
Multimedia Diari