Benifallet compra l’antic convent per 90.000 euros

El conveni acorda que l’Ajuntament invertirà 5.000 euros anuals en millores a l’església i a l’ermita. L’edifici acull el consultori mèdic

04 marzo 2020 10:50 | Actualizado a 04 marzo 2020 10:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El convent de Benifallet ja és de titularitat municipal, després de dos anys de negociacions. La compra del convent s’ha materialitzat amb la signatura de l’escriptura amb la Parròquia de Benifallet per la qual l’Ajuntament ha adquirit aquest espai, de prop de 900 metres quadrats, per 90.000 euros i l’acord de destinar 5.000 euros anuals durant els propers vuit anys a millores a l’església Parroquial i a l’ermita.

L’espai, d’estil neogòtic, va ser construït per encàrrec de Magdalena de Grau i de Gras el 1912 per acollir les Monges Terciàries i el col·legi per a noies a partir de 1920. Posteriorment va ser col·legi públic i des de mitjans del segle XX, i fins a l’actualitat, ha estat l’espai central de les activitats del municipi, a banda d’acollir-hi el consultori mèdic, l’oficina de Correus, la llar d’infants i la biblioteca fins fa poc i els espais de les diferents associacions del municipi. Ara, l’edifici patrimonial ja és de l’ajuntament.

L’alcaldessa de Benifallet Mercè Pedret ha informat que el pressupost del 2020 inclou una partida de 25.000 euros per a millores destinades al convent, concretament al casal municipal. De moment, l’edifici continuarà acollint el consultori mèdic mentre no s’enllesteix el nou, pressupostat per la Generalitat per enguany i que s’instal·laria al costat del Centre de Dia i de la biblioteca i Centre d’Interpretació. També mantindrà l’ús cultural a la sala del casal mentre no es construeix el nou pavelló polivalent.

Comentarios
Multimedia Diari