El Carnaval arriba a la Ràpita, Móra d’Ebre i Jesús

Godall i Deltebre ajornen els actes fins a l’abril; Tortosa celebrarà la rua de Ferreries al juny, mentre que Amposta l’ha suspès

| Actualizado a 24 febrero 2022 09:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La pandèmia per la Covid-19 condiciona novament enguany el Carnaval a les Terres de l’Ebre, que arrenca amb la jornada avui del dijous llarder. Així, mentre que hi ha municipis que han decidit suspendre els actes multitudinaris com les rues, com és el cas d’Amposta, n’hi ha que ajornen la festa per a més endavant, com Deltebre, Tortosa o Godall, i d’altres que finalment han optat per celebrar la festa que dona pas a la Quaresma, com és el cas de la Ràpita, Móra d’Ebre o Jesús, entre d’altres. En tot cas, a tots els municipis de l’Ebre es manté l’esperit del Carnestoltes amb els actes i festes que s’organitzen als centres escolars.

A la Ràpita demà divendres s’inicien les activitats de les 10 a les 13 hores, a l’exterior del Maset Espai Jove amb tallers infantils de Carnaval adreçats a tots els xiquets i xiquetes. Dissabte, a les 16 hores, hi haurà la concentració de les comparses participants en la rua de Carnaval a la Plaça del Cóc i, posteriorment, la desfilada pels carrers de la població. La rua no finalitzarà al pavelló firal sinó al parc de Garbí, on es donaran els premis a les comparses guanyadores i tindrà lloc l’espectacle musical dels ‘Superherois’.

A Móra d’Ebre, dissabte a la tarda tindrà lloc la gran rua de Carnaval. El recorregut serà per l’avinguda Comarques Catalanes, carrers Antoni Asens, Doctor Peris, Bonaire, avinguda Comarques Catalanes, Antoni Asens, Doctor Peris, Bonaire i Princesa, fins la Plaça de la Cultura. Estarà encapçalada per l’Espectacle White Experience, una performance itinerant amb músics, artistes de circ, ballarins i molta gresca, amb l’acompanyament de les xarangues Tal com Sona, Xino Xano, La Murga i l’Escola Municipal de Música i Dansa.

Diumenge serà el torn del Carnaval dels més menuts, amb sortida des de la plaça de Dalt (17.00) i espectacle La Festa, al Teatre La Llanterna.

També l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús recupera el Carnaval a la vora del Canal, amb una festa aquest dissabte. Per prudència s’ha modificat l’acte respecte d’altres anys, realitzant-se tot durant la tarda i en espais exteriors. Així, a les 18.00 hi ha prevista la concentració de disfresses a la Plaça Francesc Queralt (al costat del camp de futbol) per iniciar la rua fins a la Pèrgola.

Abril i juny

Un dels carnavals més sentits i tradicionals de les Terres de l’Ebre, el de Godall, s’ha decidit ajornar fins al primer cap de setmana d’abril. També el 2 d’abril està prevista la gran rua pels carrers de Deltebre.

A Tortosa serà el 18 de juny. D’aquesta manera, l’Associació de Veïns de Ferreries, organitzadora tots els anys de la rua de Carnaval a la ciutat amb el suport de l’Ajuntament, vol poder dur a terme la celebració amb la màxima intensitat possible. Des de l’organització afirmen que el canvi de dates també facilitarà que les diferents colles puguen preparar amb més temps les disfresses de les respectives comparses així com aquells elements mòbils o carrosses que vulguen fer desfilar a la cercavila.

Comentarios
Multimedia Diari