<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Cambra de Comerç de Tortosa guardona el teixit empresarial de l’Ebre

El president Francesc Faiges reclama la necessitat de posar en marxa l’estació intermodal de mercaderies a l’Aldea durant la setena edició dels Premis Cambra, celebrats a Alcanar

29 noviembre 2024 17:03 | Actualizado a 29 noviembre 2024 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresariat ebrenc s’ha donat cita aquest divendres a Alcanar, al Tancat de Codorniu, en el marc de la celebració de la setena edició dels Premis Cambra, organitzats per la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa. En total hi han participat més de 200 empresaris i s’han lliurat set premis i tres reconeixements.

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, ha explicat que aquests guardons són un reconeixement per tal de destacar «la tasca i el compromís de tantes persones que contribueixen al desenvolupament econòmic de les Terres de l’Ebre». No obstant el president també ha formulat una sèrie de reivindicacions en nom del teixit empresarial ebrenc, com és la posada en marxa de l’estació intermodal de mercaderies a l’Aldea, un punt clau i estratègic per al sector. També ha fet una crida a reforçar les infraestructures del territori i a incentivar la col·laboració público-privada en la posada en marxa de noves indústries al territori.

També el director gerent de la Cambra, Francesc Minguell, ha fet una valoració molt positiva del desenvolupament del certamen i ha coincidit que els guardons tenen per voluntat «reconèixer l’esforç del sector econòmic del territori i la trajectòria de les empreses».

En concret el Premi Cambra de la categoria «Innovació» ha sigut per a l’empresa Ercros, per la implementació de tecnologies netes, la millora de processos industrials i el desenvolupament de nous productes més sostenibles. El premi a «Millor trajectòria» ha recaigut en Adec Assessors. Adec, dedicada a l’assessorament integral, ha demostrat que una estratègia ben definida i coherent pot ser un pilar essencial per a l’èxit empresarial.

En l’àmbit de la internacionalització s’ha reconegut a Barinsa-Bariperfil, referent empresarial que ha sabut posicionar-se en mercats internacionals gràcies a un esforç constant per expandir-se i adaptar-se a les necessitats globals. Tot seguit, l’exportadora d’Agris d’Alcanar-Copalca s’ha emportat el premi a la «Millor estratègia», ja que ha jugat un paper fonamental en l’expansió comercial d’Alcanar, situant-la com un punt de referència en el comerç d’agricultura de qualitat.

El Premi «Sostenibilitat i ODS» ha sigut per a l’empresa Biometagàs La Galera, que redueix les emissions de gasos d’efecte hivernacle i genera energia renovable. D’altra banda, el premi a l’emprenedoria se l’ha emportat l’empresa Entumood, que ha contribuït a dinamitzar el mercat de l’oci, amb propostes innovadores. Finalment, Kronospan ha sigut guardonada amb el premi a la «Revitalització de la indústria del territori», ja que s’està consolidant com un actor clau per al desenvolupament industrial de les Terres de l’Ebre.

La gala també ha fet tres reconeixements a T-Valley, al Fablab de les Terres de l’Ebre i a Essència Dones Arrosseres.

Visita del conseller

El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, ha presidit l’acte dels Premis Cambra i ha destacat «la importància del creixement descentralitzat de Catalunya», en la mateixa igualtat d’oportunitats entre els diferents territoris, precisament ara que ja s’està treballant en el nou Pacte Nacional per a la Indústria. El conseller també ha subratllat la importància de la col·laboració público-privada per tirar endavant projectes empresarials i alhora la necessitat d’una «desburocratització». «Les administracions públiques van molt lentes i això perjudica les iniciatives empresarials», ha dit, posant per exemple el cas de la planta de biometà de la Galera, que ha tardat 10 anys en posar-se en marxa.

Comentarios
Multimedia Diari