El nou POUM de la Sénia prioritza la protecció del sòl agrícola i el patrimoni arquitectònic rurals

El pla corregeix les altes expectatives de creixement que tenia el poble abans de la crisi del moble

| Actualizado a 16 febrero 2022 17:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha aprovat aquest dimecres el Pla d'Ordenació Urbanística (POUM) de la Sénia (Montsià). El pla vol potenciar el municipi ebrenc "com a porta sud del Port" i com a punt de referència de la indústria del moble i derivats.

El nou POUM prioritza la conservació del sòl agrícola i forestal, el patrimoni arquitectònic rural i els elements naturals del paisatge. Preveu crear un parc fluvial al riu Sénia i reconèixer i regular les activitats existents. De fet, el Pla revisa les "altes expectatives" de creixement i extensió de nous habitatges i polígons industrials que tenia el municipi abans de la crisi del moble. La població ha disminuït un 8,7% a la Sénia en el període 2008-2019.

Al pla d'ordenació també s'inclou un catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable –que es regula de forma acurada i concreta-, la protecció del nucli medieval i de la façana oest sobre el riu Sénia.

Per adaptar les expectatives de creixement de la Sénia, el POUM limita "molt" el nou desenvolupament industrial. Es preveu relligar els sòls industrials existents de l'antic clúster del moble a banda i banda dels dos eixos viaris principals d'accés a la població.

El creixement residencial se situa de forma compacta respecte del nucli urbà, omplint buits existents més que consumint sòl nou de construcció. Els habitatges potencials permetrien allotjat 6.830 nous residents.

Comentarios
Multimedia Diari