El Temple de Tortosa passarà a ser un institut-escola el curs 2020-2021

És una reinvindicació del centre, dotat de bones infraestructures i que treballa amb innovadors projectes educatius

14 diciembre 2019 11:20 | Actualizado a 18 diciembre 2019 12:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El centre educatiu El Temple de Tortosa passarà a ser un institut-escola el curs 2020-2021. Es tracta d’una reivindicació de la mateixa escola, dotada de bones infraestructures i espai per acollir progressivament els cursos de secundària, i que treballa amb innovadors projectes educatius. Les mateixes famílies de l’Associació de Famílies d’Infants van promoure les darreres setmanes una exitosa recollida de signatures per pressionar el Departament d’Educació perquè s’acabés prenent aquesta decisió.

«Aquesta és una notícia important per a Tortosa», valorava ahir la directora territorial d’Educació de les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló. «Els instituts-escola són un model educatiu pel qual el Govern està apostant. Són models molt vàlids per al segle XXI, però no tots els centres poden ser-ho».En aquest sentit la gran implicació del professorat del centre i de les famílies que també creuen en el model ha sigut clau. Al territori ebrenc hi ha casos d’èxit en aquest tipus de centres a Batea, Móra la Nova i Jesús. «Hi ha massificació a secundària i es tracta de fer els centres més raonables per poder treballar bé», va explicar Perelló.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, posava de relleu «la il·lusió» de professors i famílies en aquesta nova etapa i felicitava per la fita tota la comunitat educativa. «Avui és un dia important per a la ciutat, i per fi s’ha donat resposta a un projecte que porta molt de temps treballant-se».

El director del centre Marc Curto va donar les gràcies al Departament «per tenir en compte la demanda», i a l’Ajuntament, «pel seu suport». «A l’escola tenim un projecte de gran potència i això encara reforçarà més la nostra transformació», va declarar.

Actualment l’escola compta amb 525 xiquets, i des de fa uns anys les línies es venien reduint. El fet de poder continuar fent la secundària al mateix centre permetrà als alumnes seguir en la mateixa línia pedagògica. «Les famílies estan molt contentes aquí», va destacar el director.

El centre compta amb dos edificis, un d’infantil i un de primària, aules d’ambients i extensos patis amb tot tipus de materials, granja, hort... A l’escola es treballa per projectes i per comunitats i també s’ofereixen tallers d’art. El Temple està distingit com a Escola Verda, forma part de la xarxa Escola Nova 21, el programa Mòbils.EDU i el Grup Experimental Plurilingüe, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari