Els CAP ebrencs tindran quatre noves dietistes

L’Institut Català de la Salut avança en el pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària a les Terres de l’Ebre

| Actualizado a 18 febrero 2022 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Català de la Salut (ICS) Terres de l’Ebre ha incorporat quatre dietistes nutricionistes als equips d’atenció primària del territori. La tasca de les noves professionals està orientada a la prevenció i el tractament de problemes associats a una mala alimentació, mitjançant la promoció d’hàbits alimentaris saludables i sostenibles, adaptats a les condicions particulars de risc i de malaltia, i a les preferències i els recursos socioeconòmics i culturals.

La iniciativa sorgeix del Programa per a la promoció d’una alimentació saludable i la prevenció i abordatge de malalties a l’atenció primària i comunitària del Departament de Salut, i s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària.

Les noves dietistes estaran en diferents centres d’atenció primària de les quatre comarques i donaran cobertura a tot el territori, sumant-se a la tasca de les professionals que treballen a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, ja que «en el desenvolupament d’aquest Programa és fonamental la visió territorial i la col·laboració de la resta de proveïdors de les Terres de l’Ebre», afirmen des de l’ICS.

El Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària sorgeix de la necessitat de fer reformes estructurals en el sistema sanitari, per fer front a les necessitats assistencials sorgides de l’evolució de la societat en els últims anys.

Comentarios
Multimedia Diari