Els casals d'estiu de Reus comencen amb més inscripcions que l'any anterior

Cada setmana 1.590 infants participen en les activitats lúdiques i socials que s´organitzen fins al setembre

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les AMPA i les entitats de lleure reusenques, en col·laboració amb l’Ajuntament, van obrir ahir una nova edició dels casals d’estiu. Enguany, l’oferta s’ha incrementat notablement, ja que s’ha superat amb 138 xiquets les inscripcions de l’any passat. L’oferta que donen el Casal de Lleure’15, el Casal de conte!, el Casal Vitxeta i Acció, el Casal Joan Rebull i el Casal Pi del Burgar es caracteritza pel gran ventall d’activitats que ofereixen.

Els casals mantenen la seva oferta i comptaran amb les clàssiques i recurrents activitats lúdiques i de caire educatiu, que van des de tallers a diferents sortides per la ciutat. D’altra banda, aquest any els casals d’estiu compten amb una peculiaritat: la fusió entre els programes d’atenció socioeducativa de ‘Estiu Obert’ i ‘Conviu l’estiu’. L’aliança de les dues ofertes ha permès posar en marxa un nou programa que desplegarà un ampli ventall de propostes que es caracteritzaran per oferir un seguit d’activitats lúdiques i aquàtiques que se celebraran en diferents piscines de la ciutat.

Aquest any, també, i aprofitant el nou programa, s’incorporarà una activitat que dista força de les activitats emprades en edicions anteriors, el Giny: una activitat de circ, dirigida a infants majors de 6 anys, i que la regidora de Serveis Socials, Montserrat Caelles ha catalogat com «un servei de desenvolupament físic per als infants». A més, l’Àrea de Benestar Social organitza diverses activitats d’estiu. Aquest any, ha augmentat el nombre de places i s’ha reorganitzat el servei d’atenció als infants adherint un criteri de proximitat per oferir facilitats logístiques a les famílies. A més, dins d’aquestes propostes també s’inclouen un seguit d’activitats esportives per a adolescents amb necessitats socioeducatives amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys.

Un altre punt a destacar és l’increment de la subvenció que han rebut els casals per part de la Generalitat de Catalunya. Així, mentre que l’any passat es van rebre un total de 57.000 euros, enguany els casals d’estiu reusencs percebran una subvenció total de 66.000 euros «a gastar en allò que creiem convenient» tal com ha destacat la tinent d’alcalde de Benestar Social, Montserrat Vilella.

Els casals d’estiu funcionaran a plena acció fins al dijous 10 de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari