Els mariners i pescadors de l’Ebre homenatgen la seva patrona

Sant Carles de la Ràpita, l’Ampolla i les Cases d’Alcanar són algunes de les poblacions marineres que cada 16 de juliol organitzen un seguit d’actes religiosos, musicals i culturals 

| Actualizado a 17 julio 2019 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els principals municipis costaners de les Terres de l’Ebre van celebrar ahir la festivitat de la mare de Déu del Carme amb la tradicional processó marinera. Sant Carles de la Ràpita o Les Cases d’Alcanar són dos dels municipis amb una tradició molt arrelada.

A La Ràpita les celebracions es van iniciar de bon matí. A les 10.00h la imatge de la Verge es va traslladar en processó des de la Confraria de Pescadors fins al port pesquer.

Un cop allà, es va iniciar la processó marinera i la tradicional ofrenda floral, on moltes de les embarcacions li rendeixen tradicionalment homenatge fent sonar les seves sirenes mar endins. Es tracta d’un acte multitudinari, on els mariners, pescadors i ciutadans i ciutadanes devots i devotes participen en el seu dia gran. I ahir no en va ser una excepció. L’acte va finalitzar amb la celebració d’una homilía a la Llotja.

L’ alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, va explicar la importància d’aquesta festivitat: «Molts dels rapitencs i rapitenques que participen de la festivitat del Carme tenen una vinculació amb el sector de la mar. El que fa que aquest homentage sigui tan multitudinari».

Una festivitat que aquest any s’emmarca dintre dels actes de commemoració del centenari de la Cofradia de Pescadors. A més, i com a complement als actes religiosos, cada 16 de juliol s’organitzen un seguit d’actes culturals i musicals.

El vespre abans, el dia 15 de juliol, al carrer del Carme són moltes les persones que s’apropen a encendre una espelma com a homenatge a tots aquells que van perdre la vida al mar. 

L’Ampolla va posar ahir el colofó final de festes amb els tradicionals focs de despedida. Del 12 al 16 de juliol han estat numeros els actes que s’han anat succeïnt en motiu d’aquesta festivitat. Les processons que es porten a terme als dos municipis, La Ràpita i l’Ampolla, es troben entre les més antigues del territori ebrenc. Daten de finals dels anys 40. 

A les Cases d’Alcanar la processó organitzada per la Cofradia de Pescadors començava a les 19.30 hores, acompanyada d’autoritats polítiques, gent de la mar i la Banda Municipal de Música que ha amenitzat tota la jornada.

En aquest petit municipi, els mariners li rendeixen homenatge amb els cants a la Salve, on es viuen moments d’emoció, amb el record d’aquells que ja no hi son.

Comentarios
Multimedia Diari