Flix aposta per la recollida porta a porta

Els veïns del municipi riberenc s’estan implicant en aquesta mesura, que vol canviar el model de gestió de les escombraries

| Actualizado a 06 febrero 2022 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Flix ha posat en marxa aquesta setmana un servei de recollida de la brossa porta a porta, amb l’objectiu de fomentar el reciclatge i aconseguir un municipi més net i millorar l’espai a la via pública.

Així ho ha explicat Vera Llombart, regidora de Reciclatge i Reutilització al Diari. «El nostre objectiu és millorar la recollida selectiva. Flix recicla menys del 40 per cent i amb aquesta iniciativa esperem arribar, de moment, al 70 per cent. Sabem que ens trobarem amb problemes, però els anirem analitzant cas per cas», ha dit la regidora, tot afegint que s’acabaran retirant els contenidors, però que aquest fet serà positiu perquè ajudarà a aconseguir «una via més neta amb més llocs d’aparcament».

De moment, aquest nou sistema conviurà amb els contenidors situats al seu lloc habitual per tal de fer el canvi d’hàbits de forma gradual.

Dilluns es va fer una recollida porta a porta de residus de rebuig i dimecres una d’envasos i orgànica, juntament amb una recollida diària de material sanitari que requereix tirar-se més sovint, com és el cas dels bolquers, les compreses o altres productes d’higiene.

Llombart afirma que la ciutadania s’està implicant en aquesta mesura, «estem molt contents, la gent s’ha animat i en general ho estan fent molt bé». En aquest sentit, la regidora indica que «ja hi havia força gent que tenia ganes de provar-ho i d’altres que eren més reticents, però aquesta setmana s’ha demostrat que pot anar bé i que la gent vol seguir aquest sistema. Els veïns ho van fer molt bé i esperem que continuï sent així».

Durant aquests, dies molts veïns han seguit aquesta iniciativa traient els seus cubells al carrer per implementar progressivament aquesta mesura i més endavant enretirar els cubells del carrer, «i això ens proporcionarà una via més neta i més zones d’aparcament», subratlla la regidora, tot afegint que «el porta aporta s’ha fet a molts pobles i ha funcionat a tot arreu i nosaltres no serem l’excepció. Al final això suposa un impacte, ha de canviar molt el concepte de què és la nostra gestió de les escombraries, la recollida ha de començar a casa nostra, i aquesta és una bona forma d’aconseguir els objectius mediambientals que ens marquen a Catalunya i a Europa i és el que hauríem de fer a tots els municipis», conclou Llombart.

Campanya mediambiental

La iniciativa va començar el 14 de gener amb una campanya ambiental per conscienciar i informar els flixancos de la implantació d’aquest servei. Per això, es van instaurar punts informatius al municipi per tal de resoldre dubtes sobre el nou sistema i es van repartir gratuïtament tres cubells per separar els residus a cada habitatge, a més d’un calendari magnètic i un rotllo de bosses biodegradables per separar la fracció orgànica.

La recollida selectiva no s’aplica només als habitatges personals, també als establiments d’alimentació i hostaleria, entre altres. En el cas d’aquests serveis, es va fer una campanya informativa específica amb la visita d’educadors ambientals als locals que van explicar el funcionament i van lliurar el material necessari.

Comentarios
Multimedia Diari