Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’ampliació del CAP de l’Ametlla de Mar acabarà el primer trimestre de 2024

  L’actuació suposarà una millora en l’atenció als usuaris, a més d’una diversificació dels serveis que s’ofereixen

  10 diciembre 2023 21:34 | Actualizado a 11 diciembre 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Es preveu que les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’Ametlla de Mar estiguin finalitzades a principis de l’any que ve. Concretament, aquest nou equipament estaria acabat durant el primer trimestre de 2024 i suposarà una millor atenció als pacients, a més d’una diversificació dels serveis que s’ofereixen.

  Les obres van començar durant l’estiu, tot i que el projecte va nàixer el 2021 emmarcat dintre el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària del Servei Català de la Salut, una iniciativa que vol millorar els centres sanitaris i dotar de més recursos i serveis. En el cas de la Cala, es construirà i s’adequarà un nou edifici en un solar adjacent al CAP actual, al carrer Llibertat número 70 de l’Ametlla de Mar. A l’espai, de titularitat municipal i cedit a la Generalitat, se situarà aquest nou edifici que tindrà tres plantes.

  Entre els objectius plantejats per aquesta actuació hi ha el de traslladar al centre el servei de rehabilitació i apropar-lo al centre, generant un únic punt d’atenció i un compliment del programa funcional del centre. D’altra banda, es busca millorar el servei d’atenció a l’usuari des de tots els àmbits, tant en la recepció com en la consulta. D’aquesta manera es podrà donar solució al problema de manca d’espai que arrosseguen aquestes zones des de fa temps.

  Respecte a la distribució del nou espai, que serà d’uns 830 metres quadrats aproximadament, s’ha planificat una planta baixa amb un accés independent i l’àrea de rehabilitació amb consultes i un gimnàs amb zona de boxes polivalents.

  La primera i segona planta albergaran consultes polivalents estan pensades per donar resposta a les noves necessitats d’Atenció Primària sorgides a partir de la incorporació dels nous rols professionals. A més, s’hi ubicarà una nova Aula d’Educació Sanitària que permetrà dotar d’espais per a la docència dels professionals del CAP.

  Pel que fa a l’estat actual de l’obra, ja s’han col·locat els fonaments i s’està treballant en l’estructura. Les obres les està duent a terme l’empresa UTE Roig Altuna i Uria, la mateixa que va resultar adjudicatària del Centre d’Atenció Primària de Roquetes.

  Aquesta actuació per ampliar l’equipament sanitari s’ha finançat amb més de dos milions d’euros provinents dels fons Next Generation.

  Comentarios
  Multimedia Diari