La Ràpita es queda a les portes del canvi de nom

2.246 persones han optat per canviar la nomenclatura del municipi i 1.045 per deixar-la com està

12 octubre 2021 19:57 | Actualizado a 13 octubre 2021 05:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'opció de La Ràpita s'ha quedat a les portes del 20% de la votació en la consulta sobre el canvi de nom de Sant Carles de la Ràpita (Montsià). Aquest era el percentatge que calia perquè qualsevol de les dues opcions fos vinculant, segons l'acord municipal que establia els paràmetres de la votació popular celebrada aquest dimarts al municipi ebrenc. 3.329 persones han votat a la consulta, el 26,72% del cens de 12.458 electors, de les quals 2.246 han optat per canviar a La Ràpita (el 18,03%) i 1.045 s'han decantat per mantenir Sant Carles de la Ràpita, amb 9 vots en blanc i 28 nuls. Ara, el futur de la nomenclatura del poble queda en mans del ple municipal, que haurà de decidir si tira endavant el canvi de nom com vol ERC o manté l'actual.

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, havia indicat prèviament que en cas que no s'arribés al 20% de suports en una de les opcions, seria feina dels grups polítics decidir què es fa amb els resultats. "Haurem d'analitzar com ha anat la consulta perquè l'òrgan competent per canviar el nom del poble és l'Ajuntament, per tant depenem del resultat", indicava.

El pas següent, afegia, hauria de ser "un acord, o no, del ple" que posteriorment es traslladaria a la Generalitat, que és qui acaba validant definitivament el canvi de nom. Caparrós també explicava que prèviament s'ha demanat un informe a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) per assegurar que l'opció 'La Ràpita' té l'aval d'aquest organisme.

Comentarios
Multimedia Diari