Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Terra Alta reclama una millora de l’actual assistència mèdica

El Consell Comarcal proposa donar incentius als professionals mèdics perquè ocupin places laborals als pobles petits

24 septiembre 2023 18:00 | Actualizado a 25 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de la Terra Alta reivindica millorar l’actual assistència mèdica a la comarca. L’ens proposa donar incentius als professionals mèdics perquè ocupen places laborals als pobles petits.

En aquest sentit, l’ens comarcal mostra la seua conformitat amb la política que al respecte reclama el grup d’alcaldes Eines de Repoblament Rural (ERR) i que l’entitat va traslladar recentment al Departament de Salut. En concret l’entitat reclama donar incentius als professionals mèdics perquè ocupin places laborals en municipis rurals, com ara facilitats en el lloguer o la compra d’habitatge, i que també comptabilitzi com a mèrit el fet d’exercir-hi com a personal mèdic.

El Consell Comarcal considera que seria «un primer pas» per resoldre «la manca de metges, infermeres i altres especialistes en aquests territoris», sobretot a la Terra Alta, que se situa al capdavant de les comarques amb més població envellida de Catalunya. Per aquesta condició, l’ens terraltí també reclama una millora de l’atenció integrada social i sanitària. Per començar a gestionar aquesta situació, el Consell Comarcal ha fet una diagnosi, poble a poble, sobre la situació actual a la Terra Alta pel que fa a l’atenció sanitària a partir de les dades facilitades pels dotze ajuntaments terraltins.

«Necessitem més metges a la comarca. Hi ha una generació de metges que s’estan jubilant i no es va preveure obrir més places. Calen més professionals», valora al Diari el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Lluís Agut. «Hi ha pobles a la comarca que tenen metge només dos dies a la setmana, i les urgències de Gandesa només són a partir de les 15 hores. Quan caus malalt, no esculls quin dia caus. Si has d’anar a l’Hospital de Móra o de Tortosa, tens una hora de camí. I el problema principal és que tenim molta gent gran que no pot conduir o la persona que la cuida no pot destinar tantes hores si treballa», exemplifica.

No obstant això, segons dades dels darrers mesos de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, a l’Equip d’Atenció Primària de la Terra Alta, hi ha més d’un 92% d’accés al metge de família en les primeres 48 hores després de fer la consulta.

Amb tot, Agut es mostra conforme amb les reunions portades a terme: «crec que anem pel bon camí, i l’Administració està predisposada. La salut i l’ensenyament és el més important».

Comentarios
Multimedia Diari