L’Ajuntament d'Alcanar activa un servei de suport psicològic per als afectats pels aiguats

08 septiembre 2021 15:17 | Actualizado a 08 septiembre 2021 15:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Alcanar i Protecció Civil del municipi han activat un servei de suport psicològic per als afectats de les pluges torrencials que la setmana passada van causar inundacions i «pèrdues econòmiques i emocionals» al municipi.
  El consistori ha explicat que inaugura aquest servei després de «l’angoixa que es va apoderar de molts veïns que veien com bona part dels seus projectes professionals nedaven amb els forts corrents» i ha avisat que és habitual que el malestar emocional aparegui hores o dies després del succés.
  Dimecres passat, la pluja a la zona va acumular més de 250 litres d’aigua per metre quadrat en tres hores, i encara no s’ha publicat el recompte final de danys.  

 "Les persones són el primer, considerem que és imprescindible i vital oferir aquest primer servei d'assistència psicològica on es puga crear un espai de confiança, ja que hi ha veïns i veïnes que han vingut situacions traumàtiques", comenta Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Maribel Ramon, regidora d'Acció Social i Família, explica que "de vegades és complicat que un mateix reconega que es troba en un estat de xoc, per això és important que qualsevol persona que puga detectar els símptomes de malestar emocional en un familiar o conegut es pose en contacte amb nosaltres".

Així, Si algú creu necessita ajuda, o bé una persona del seu voltant,p ot contactar al telèfon 627 338 980 de dilluns a divendres de 8 a 15 h i dijous de 16.30 a 19 h. «L’Ajuntament també ha organitzat una sessió informativa grupal sobre pautes emocionals per a gestionar els efectes psicològics que ens han deixat el temporal Dana», comenta Meritxell Ulldemolins, regidora de Participació Ciutadana.
Les sessions tindran lloc el dilluns, 13 de setembre, a les 19 h, al complex esportiu Serramar d’Alcanar Platja; el dimarts, 14 de setembre, a les 19 h, al Casal de jubilats de les Cases; i el dimecres, 15 de setembre, a les 19 h, a l’Edifici de Serveis Agraris d’Alcanar. Per tal de poder controlar l'aforament, les persones que vulguen assistir han de trucar o enviar un WhattsApp al telèfon al 627 338 980.

Comentarios
Multimedia Diari